Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Assalammualaikum...
Setelah agak lama jugak aku berbloging nih, tapi tak pernah nak cerita pasal girl friend sendiri.. semalam msg ngan farhana tetibe dia naktau sal girl friend aku..hehehe actually farhana, bukan ko seorang jew yang nak tahu pasal si dia ni...sebelum ni pun ramai jugak yang nak tahu..hehe and alhamdulillah hari ni aku tergerak nak cerita pasal buah hati aku ni. Baiklah, aku akan mulakan penceritaan ni dengan menunjukkan korang gambar buah hati aku ni..agak blur sikit ar..tapi still can see it..
Biar aku perkenalkan kat korang nama dia sebagai Chie saja..aku lebih selesa begitu sebab aku pun panggil dia Chie je heee..sekarang nih dia sedang menyambung pelajarannya di USM, and nak masuk tahun 3 dah.. Ermm...tak tahu la nak cerita start dari mana huhuhu

Gini la, aku kenal dia nih time kat sekolah menengah dulu..Time tu aku form 5 and dia form 4..kira junior aku la..kami tinggal pun kat daerah yang sama..cuma kampung je lain-lain..tapi kalu dari kg aku nak ke pekan, akan melalui kg dia...Kami start couple pun time aku form 5 jugak la..hehe kiranya klo nak dihitung dah nak masuk 8 tahun hubungan kami nih..bak kata farhana..kalau kawin dah boleh dapat 8 anak (melampaunya!! xde gap langsung hahaha)..

Kalau aku nak ceritakan macam mana kami boleh berkenalan...erm..7 hari 7 malam pun tak habis kot hehehe tapi aku ringkaskan yang kami satu sekolah..aku budak asrama dan dia budak asrama..so, senang nak jumpa..hahah walaupun agak senang kami berjumpa..tapi percaya tak korang kalau aku gitau yang aku tak bernah pegang tangan dia hehehe itulah kenyataan.. kalau berjumpa tu just sekadar berjumpa gitu2...xde pegang2..xde ganding2..x main r gitu..hehehe

Mesti korang tak percaya jugak kan kalau aku bagitahu yang kami ni walaupun couple begitu lama tapi kami jarang berhubung..maksudnya kat sini seperti jarang bermesej, jarang call, apa lagi berjumpa (of course la...sorg belajar kat utara, sorang kat pantai timur) heee...even kalau cuti semester tu kitorang hanya jumpa 2,or 3 kali je.. Mesti dalam fikiran korang.."ni bercinta ke tak ni???" betol tak?? heee sebenarnya kami memang begini..selama 8 tahun ni..tak pernah kami bergaduh tahap kritikal..pernah sekali hari tu kami gaduh..bukan gaduh siap maki hamun tu..hehehe tak la...dia just merajuk sbb aku x wish birthday dia..bukan aku lupa tapi time tu tepon aku buat perangai...terpaksa hantar kedai..tu jelah...pastu takde gaduh and merajuk2..hee

Memang hubungan kami ni pelik...tak sama ngan pasangan cinta yang lain..aku rasa, semua orang akan cakap yang kami ni bukan bercinta..yelah, bermesej jarang..kalau kami sms pun just sekejap...tak sampai 10text balas dah cerhenti..pastu tak msg selama 2, 3 minggu...pernah jugak sampai sebulan.. Bukan ape...kalau kami bermesej pun tak tahu nak cakap ape and nak tanya apa.. kami ni tak sama ngan yang lain... nak buat sesuatu pun nak report..nak ke mana-man pun nak report jugak..ada masalah sikit nak report..aduh...klo begitu memang leceh la.. bukan kami tak pernah begitu...pernah jugak tapi tak kerap r...aku ni plak tak nak susahkan dia ngan masalah aku..masalah aku biar aku yang tanggung..dan setahu aku dia jugak begitu..

Aku ni pulak bukan seorang yang mudah cemburu buta...aku takkan jeles kalau aku nampak gambar dia ngan lelaki lain...dia pun pernah tanya dulu pasal ni..aku just cakap tak kisah asal dia tahu batasan..so, aku percaya kat dia..lagipun, aku pun selalu jgk bergambar ngan perempuan lain..dia jugak tahu yang aku ramai kawan perempuan..(kawan biasa2 je) so, dia pun tak kisah..bila dia dah percaya kat aku...aku pun percaya kat dia..so, aku berani bersumpah yang aku tak pernah buat curang kat dia..kat Jamal Abdillah and Siti Sarah..Sayang menyanyang, saling percaya..punca kasih berpanjangan...

Lagi satu, aku tak suka nak mengongkong dia..aku beri kelonggaran kat dia, dia boleh buat apa-apa aktiviti yang dia suka..kalau boleh..aku tak nak balik2 tanya..buat apa? pergi mana? dengan siapa? dah makan ke belum? bla..bla..bla..itu semua akan mengongkong dia..so, biasanya dia akan gitau sesuatu tu lepas dia dah buat aktiviti dia...kalau dari pemberitahuan dia tu dia happy..aku pun tumpang happy..

Mungkin korang cakap...boleh ke bertahan hubungan macam ni..bagi aku boleh...walaupun cinta jarak jauh ni agak bahaya...tapi alhamdulillah kami masih mampu bertahan sampai sekarang.. kawan-kawan aku dari sekolah menengah dulu pun akan heran kenapa kami boleh bertahan sampai sekarang..kami berdua sebenarnya berserah pada takdir..kalau kami memang ada jodoh..semua tu takkan ke mana..yang penting sekarang ni...masing-masing ada tujuan nak dicapai..insya Allah..kalau kami dah berjaya...masjid tu akan tetap kami bina..hehe Terima kasih kepada semua yang merestui hubungan kami..termasuk cikgu-cikgu dan warden-warden sekolah lama aku...heee mungkin dengan restu tu kami mampu bertahan sampai sekarang..

Aku tak gitau lagi kan..sebenarnya dia ni my first love..heheh gila kan...aku pun tak sangka aku dapat couple yang betul-betul serasi ngan aku..dia sangat-sangat memahami diri aku ni...memang cukup mensyukuri apa yang Tuhan bagi kat aku..

Erm..sebelum ni ramai jugak yang minta nasihat kat aku pasal masalah cinta dorang...so, setakat yang aku boleh tolong tu...aku tolong...kepada sesiapa yang pernah tahu...aku pernah diberi gelaran Dr.Cinta kat Friendster suatu ketika dulu..hehehe semua pun nak tahu pendapat aku dan ada jgk sesetengah mereka yang minta petua dari aku...hehehe Apa pun semua tu ketentuan dari Tuhan jugak..Kita hanya mampu merancang..tapi tetap Dia yang menentukan...tak gitu..

Ok la guys...dah terlalu panjang aku rasa entry kali ni..aku puntak tahu nak susun ayat lagi ni so..aku tangguh dulu la post aku kali ni ngan tasbih kifarah dan surah al-as..Wasalam

18 Responses so far.

  1. wah...lamanya kapel...bagus tul....

    semoga terus kekal n beralih ke fasa yang baru..wah...bila la tu ek....heheeee....;p

  2. ~aku boy~ says:

    hahaha..
    tq aainaa...
    insya allah klo ekonomi dah mantap..
    pastikan datang jua waktu..
    skg ni sabar je la..
    dan berserah..
    heeee

  3. iyllienaz says:

    wah..bile la ade org nk wat entri khas pasal ak..haha

  4. Farhana says:

    Boyyyyyyyy.. Amboi3 ko.. Habis sume aku kata ko tepek kat sini erk.. 8 tahun 8 anak.. Ok what.. Produktif.. Kah kah kah.. =p

    Pape pn, aku doakan korang bahagia smpai bila-bila.. Jgn lupe kawen jmput aku.. Aku nak nyanyi kat kenduri kawen ko.. Wakaka.. =p

  5. owwhh
    tahniah...
    all the best

  6. ~aku boy~ says:

    illy...sabar menanti k..hehe

    farhana..ko memang lawak ar..hahaha ea..nanti aku jemput...hehe

    tengku_fir21....tq..tq..hehehe

  7. SyaFia says:

    pnjgnye essay pasal awek..hehehehe..
    neway semuge kekal bahagia.. :D

    -lily-

  8. 'naDIa kwn wes" says:

    kellass stori ko kmon!!!
    xsangke ko berchenta cam ni ek, xmcm ko y slalu aku jmpe kat kmpus dolu2...
    so touching...wawawa!!!
    plus...amoi chantek maa..

  9. ~aku boy~ says:

    Nadiaaaa.....aku kenal kau hehehe
    btw...thanks singgah g blog aku...hehehe jumpe time konvo nt.. hehehe well, itu la ku nadia hehe kita x brp rapat dulu..tapi kenal ko pun cun gak...gila2 nih hehehe

  10. zetty says:

    salam perkenalan...hehehe...sweet yerr korang....semoga brkekalan hubungan korang yerr...

  11. This comment has been removed by the author.
  12. oi bang.
    berjela entri pasal gf, bila mau buat entri pasal aku ni?
    hahaha..
    anyway... semoga dipercepatkan seru berkahwin la korang ni... kapel lama2 pun, susah juga... huhuhu

  13. This comment has been removed by the author.
  14. semoga hubungan ni berakhir ke jinjang pelamin..
    ameen.
    sweet cerita ni..

    salam kenal.. ;)

  15. i likeee...bgus2..dok msg tiap2 ari pn wtpe kn..t dh kwen..xtaw nk cta pe..dh abes topik.. :))

  16. ~aku boy~ says:

    @MisS NaSiHa hehe betul tu.. selalunya msj 2 3 kali jer... pastu habis... hik3 kitorg tak tanya pasal benda2 remeh ni...hahahah thanks ya nasiha..

Leave a Reply