Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Wah!! Sgt lama aku x menulis ssuatu kat dlm blog ku ini.. Lama btol! Myb there hv my bloger fren who forgeting bout me oredy.. Kan? Kan? Byk jgk tag yg ak dpt..but sori guys, xsmpt utk aku amik tag korg..
Kat mn dah aku skg? Hehe just nak gtau uols..skg ni ak dah jd org penang..hehe penang mai..ak keja kotrak @ placement job at here.. Where? Kat American International Assurence (AIA) Berhad, Penang.. Insya Allah aku akan hbiskn cabaran slma 6 bulan kat sni.. Doakan ek.. Baru 1 bulan brlalu. So far..ok la.. Haaa..sape yg nak lepak2 kat penang ni, cntct2 la aku..tp agak susah gak ak nak ke mana2 sbb ak xdok trnspot hehe
Skg ni, mmg ssh utk aku on9..sbb tu aku dah agak pasif menulis ni hehe broadband pun xbeli lg..on9 just using my mobile phone.. Boleh la drp xda tenet.. So, tpksa korban rm20 seminggu Hehe kat opis xdpt on9 sbb tenet kene block..sume pc yg ada just for do our job.. Sistem pc tu,link terus kat KL.
Korg..mcm2 dah berlaku kat dunia ni skg..byk kali aku tpikir..mungkin pkara2 yg blaku ni adalah amaran drp Allah..aku jd takut.. Aku ni dah la solat xlengkap..aduh bdosanya aku..Ya Allah, tnjukkn ak jln yg betol.. Hr2 aku bc bencana baru..xkira kecil atau besar.. Aku hny mampu bristigfar.. Bencana alam yg telah meragut kaum manusia.. Penyakit yg tetiba muncul mbunuh manusia.. Ayat suci Allah muncul kat bdn baby.. Peperangan yg xda kesudahan.. Pembunuhan di sana sini..bunuh anak, bunuh mak, bunuh nenek.. Kes rogol x henti2.. Xcukup org dwsa..kanak2..malah baby jgk turut mjd mgsa.. Ah..aku sbg manusia kerdil yg byk dosa hny mampu mjd pemerhati n brmonolog sendiri shj.. Bermonolog yg tiada titik noktah.. Bila semua ni akan berakhir? Adakah berakhrny sume ni apabila dah kiamat nt? Nauzubillah..

Huhu.. Sori la.. Tetiba entry ak dah jauh menyimpng.. Tapi ak hny sekadar mahu brkongsi apa yg ada dlm fikiran.. Minta maaf sekirany ada antara kalian yg x myokong apa yg aku tulis ni...huhuhu

3 Responses so far.

  1. Farhana says:

    Wuit.. Kmbali akhirnya ko ke alam ni.. ;)

    Dunia akhir zaman.. Manusia dh ditimpa bnyk bencana tapi masih tak sedar.. Kan???

    Slamat kmbali.. Rmai ni yg rindukan ko.. Haha.. ;)

  2. hehe
    amat lamerrr







    *singgah ler ke blog

  3. ~aku boy~ says:

    Ye ke hana? Ramai ke yg rindu aku? Hehe tq.. Tengku..nt ak view ko..

Leave a Reply