Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for January 2010

Hari ni aku nak bercerita tentang tempat kerja ako sekarang..memandangkan bos2 and org2 penting company ada morning briefing skg...so ako pun nak amik kesempatang terbaik ni...ki3..

Ok, seperti tajuk entry yg tertera di atas...itu la nama tempat kerja ako..atau lebih specifik lagi Graceworth Management Sdn. Bhd a.k.a Likas Square Condotel (LSC)..
Sebenarnya core business LSC adalah penyediakan perkhidmatan perhotelan, condo, dan apartment.. agak best gak la tmpt ni...kpd sesiapa yg menginap di sini...korang boleh nampak gunung kinabalu dgn jelas..klo berada di tingkat atas2 la...ki3..harga pun boleh la...ada murah..ada gak mahal...tgk package apa yg korang nak la...
so, kepada sesiapa yg berminat tuk menginap di sini..dinasihatkan utk tempah awal2..sbb klo nak check in on the spot...takut hotel dah penuh...hotel nih 3 bintang jew...tp boleh la..tuk maklumat lanjut korang boleh la layari laman web ini (click here)

Wat masa skg nih hotel dah penuh sbb ada penyewa long term (ums foreign student) depa menyewa sampai bulan 7 (1 sem)...tp klu bilik yg biasa2 ada kot...Kot?? ki3 sbnrnnya ako pun x tau sgt sbb bukan bidang ako utk terima tempahan nih... kerja ako lebih kepada HR/admin management.. Aku ditugaskan tuk manage filing system.. Master File Company hanya ako jew boleh tgk. Even staff yg dah lama kat sini pun x penah tgk file tu... setakat ni aku tak habis baca lagi sbb mmg tebal giler...dah la dlm b.i...wat2 faham jew la...kahkahkah Selain tu, aku jgk ditugaskan dalam hal2 yang berkaitan ISO as internal auditer (ada related ngan file master), 5S system bla..bla..bla.. nak ckp pun ako tak tau nak describe..ki3 mmg pening siot..sbb masih baru lagi nih...~~~~~

ok...tu jew la setakat nih...ada ape2 cerita baru lagi...nt aku up date...ki3

Halo blogger semua...apa kabar kalian ea? Ok la hendaknya...wah!! mantap pertanyaan hari nih...(padahal biasa jew pun) kahkahkahkah

dah masuk minggu ketiga aku berada di bumi sendiri...negeri di bawah bayu..haish~~

Setakat nih tiada yg best2 lagi yg berlaku...everything goes smoothly as before...sama mcm di smjung jgk..bangun pagi, g keja..haih...~~cuma masa dan tempat jew berbeza ni kikikiki

Well, juz wanna share...tempat aku kerja skg nih agak best jgk...tak ada stress2 macam di AIA bhd (penang) dulu..hahaha suke! suke! suke! kunun...wakakaka..

Em...seperti biasa..hari2 bertolak dari rumah g kerja kul 6 pagi..ikut pak cik aku jew sbb jalan kami sehala...sebelum tu kena htr anak2 (2 org) dia p skolah rendah dulu..korang tau tak...ada la sekali tu during nak htr kazen2 ako p skolah..kami ada nampak ar 2 org budak sklolah rendah nih...emmm kesian jugak ako tgk..ceritanya camni...dua org budak nih (lelaki n perempuan), mungkin jugak adik-beradik..nak menuju ke sekolah...tapi dorg nih kena lalu longkang la... (part nih yg kesian tol ako tgk)... korang bayangkan...longkang tu agak bersar bagi mereka yg berbadan kecil...tapi 1 langkah yg besar pun dah cukup tuk ako menyeberang.. apa yg ako simpati...budak lelaki ni susah nak menyeberang ngan beg yg besar (sama saiz dgn bdn dia).. klo yg perempuan tu senang je (aku assume itu akak dia) sbb besar sikit dari dak lelaki nih.. mereka berdua memang berusaha utk membawa beg yg adik ni keseberang... mula2 akak dia dulu melompat ke seberang...kemudian dia tinggalkan beg dia then baru dia melompat semula utk mengambil beg yg adik..mmg nmpk agak berat bila tgk beg adik dia (xtau buku apa yg dia bwk) huhu... last2...dengan tenaga mereka berdua...mereka hayun beg tu sama-sama dan baling ke seberang..akhirnya berjaya!!!..si adik pun berundur beberapa langkah..then berlari dan terus melompat ke seberang..memang penuh rintangan betol dorang nak pergi ke sekolah.. kesian tol...kotor terus beg dak tu...dah la aku tgk seluar and kain dorg pun dah basah sbb meredah rumput... kami yang dalam kereta ni tgk jew sbb tgh tunggu lampu merah bertukar hijau.. Nak gak ako turun kereta and tolong mereka menyeberang..huhuhu kesian betol...

ako doakan semoga mereka berjaya dalam pelajaran mereka....

amin~~

Ternyata aku dah terlambat 4 hari untuk mengucapkan "selamat tahun baru 2010" kat kawan2 bloger semua... Ternyatalah jgk, aku bukan bloger yg baik...huhu cakap tak serupa bikin... aku sebenarnya memang nak tulis banyak...tapi tak semangat nak buat begitu... tapi bila aku sering membaca entry blog kawan2... So, mungkin aku perlu mengupdate sekali sekala blog aku ni... kesian blog aku... sbb diawal penglibatan aku berbloging ni...aku pernah berjanji untuk setia mengupdate... tapi janji hanya sekadar janji... tak pernah ditepati.. hampieassssss

Kenangan 2009 banyak mengajar aku erti hidup menjadi seorang insan.. lebih tepat lagi..."jadi orang" ki3... Ahhhh....aku tak nak share memori2 itu di blog nih... biarlah terpahat dalam diary hidup aku seorang sahaja...ki3...sori ea..





Emm...sejak akhir2 nih...aku dah jadi pengguna tegar FACEBOOK pulak...ada la jugak aku berjumpa ngan teman2 bloger kat sana...so, dapatlah meneruskan persahabatan kami.. bertukar2 cerita, pengalaman, begurau-senda..em...best sgt...ternyata...persahabatan kami tak putus wlupun aku jarang menulis blog...ki3 So, kpd rakan2 bloger yg belum add fesbuk aku...add la aku (click here to add)

Oh ya...bercakap pasal rezeki...alhamdulillah, myb dah rezeki aku pada 2010.. aku dah dapt keja kat sabah...ki3.. pasal kerja tu, nanti aku cerita pada entry akan datang..doakan aku tak lupa menulis ek...tapi aku akan ditempatkan di HR Department... nama tempat aku nak keja tu kat "Graceworth Management Sdn Bhd".. Akhirnya...dapat jugak aku bekerja di Sabah.. pasni, tak la berjauhan g ngan family.. so, mari bergumbira!!!!!!! ki3 Tapi dengan berat hati, aku terpaksa meninggalkan tempat aku kerja di American International Assurance Bhd a.k.a AIA Bhd penang...=.="....... sepatutnya aku keja kat sana 6 bulan...tapi baru sampai 3 bulan...aku dah resign....xpa la...sbb aku ada alasan kukuh... gpun watpa aku nak tunggu AIA Bhd kan...sbb dorg memang tak amik aku jadi pekerja tetap, awal2 g dah gitau...hemm..tapi aku tetap bersyukur..sbb aku dapat byk pengalaman baru... dapat kenal kakak2 and abg2 staff yg bawk hati...semuaaaa baek...

Esok 5 januari 2010, aku akan berangkat balik ke Sabah sbb aku kena report on duty kat company tu pada 11january 2010...lepas ni aku tak tau la bila pulak aku akan menjejakkan kaki di bumi semenanjung nih....sob...sob..sob....sedih la pulak...takpe, aku takkan melupakan kawan2 aku yang agak ramai di semenanjung ni...boleh dikatakan...dari perlis sampai ke johor...mesti ada kawan aku...harap kamu tak lupa kat aku je la...jangan lupa tegur2 aku di fesbukkk!




Em...semoga impian aku di tahun 2010 ni akan tercapai...
tidak lupa jugak, aku mendoakan kalian (kwn2 ku) agar impian korang tercapai..


happy go lucky.....^^......