Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for March 2009

petang ni kelas kul 3...kelas kewangan awam..aku present plak tu...
kelas2 terakhir ni, byk presentation...
bikin stress tau...tapi...bab2 present ni aku suka..
cuma yg tak suka tu...nak wat persiapan sal present tu..
hehehe apakah??

aku boring sangat ni wei!
apa yang best nak dibuat ar??
final exam aku start 5 april..
tapi tak study2 lagi...
rasa malas nak study..
takde mood...

aduh....boring sangat2...
boring giler babi..
xde yg best kew??

mlm tadi aku wat report...
tapi aku and kawan aku jew yg buat..
nak mampus fikir ayat...
ahli kump aku yg 3 org lagi tak wat ape2..
aku mls nak gaduh2...
dey all pun byk perkara nak siapkan..
so, sambil aku discuss tuk present petang ni,
aku buat la report tu...
akhirnya, siap jugak..
so, member aku yg x buat kerja tu
just tolong print and hantar report tu kat lecturer..
kira ok la...sebb at least ada jugak yg dey all buat..

tapi, yg tak bestnya..
hari ni memang teramat2 boring!

aduh....celake tol la mata ni...skg dah kul 4.39 pagi...tapi mata aku ni langsung tak mau tido..ni la sbb jadual tido kul 4 or 5 pagi...apa nak jadi la...hehehe
sebenarnya aku tgh upload gambar2 time dinner ari tu...tapilambat sangat, then gmbr2 yg aku dah upload tu aku just simpan sebagai draf dulu..nanti bila dah banyak...baru aku publish..heheh
so, lili...sabar deh...x lama lagi aku post la yer..hehe
ni guna maxis broadband kawan pun still lambat mo suft tenet..erm..susah sangat eh..tadi sepatutnya aku ada kelas kul 4..then, time nak kuar kat pintu p.guar tu...aku jumpa kos mate aku..dey all kabo kelas batal..malas tol aku..klo dah takde kelas tu...cepat2 la sms yg kelas batal..ni mesti aku org yg last tau kelas batal...huhu malang tol, dah la selalu jalan kaki g kampus...tak ke mampus aku ulang alik...
then, aku lepak jap kat kafe...kebetulan ada kawan aku tunjuk video time aku and kawan aku wat persembahan time kat TTI (dinner) ari tu...hehehe boleh la tahan..tapi musik tak clear sangat..pastu, aku terus naik g bilik nidal...tgk2 nidal tgh tido lagi...aku pun baring kat katil rocky, tak lame lepas tu aku pun tertidur..hehehe..
dalam kul 8 malam...aku ada kelas BBA..kelas B.I...aku pun, jalan kaki la g kuliah kat KK10..alah seperti biasa..sambil dengar lagu minus one MLTR..take me to your heart..sebb apa aku dengar musik tu??? sebab mungkin time kelas nanti aku present oral..time oral tu...aku menyanyi jew.. memang seperti yg dijangka kami semua kena peresent...best giler...ada yang berlakon (wat group) ada yang menyanyi...and aku antara yang menyanyi...aku men bantai jew tadi...sebb tak prepare langsung kan...sebelum nipun just belatih nyanyi gitu2 jew..
kitorg kena present tak kurang dari 5 minit dan tak lebih dari 8 minit..so, sampai jew kat kelas...aku terus fikir ayat apa aku nak cakaptime present nanti...yelah, lagu yg aku nyanyi tu just 4 minit jew..erm....ada la ayat yang aku buat tu..ntah apa2..hahaha cerita yang direka semata2...kononnya kenapa aku nyanyi lagu yg aku pilih tu, sbb konon awek aku pernah suh aku nyanyi lagu tu sebelum ni sbb dia suka sgt lagu tu (konon la dlm cerita aku)...tapi time awek aku suh aku nyanyi lagu tu, aku tak pandai nyanyi lagi...heheh so, aku gitau la yg aku pun berlatih la lagu tu sampai aku pandai nyanyi...
habis aku melalut2..aku pun nyanyi...sambil pasang musik tu...(yg tak bestnya, musik tak clear...biasa la kat dalam KK10, bukan dalam dewan...sound memang tak memuaskan...tapi aku terus je nyanyi...apa yg penting aku tak tgk lirik...heheh memang feel habis)...setelah selesai aku nyanyi...aku pun bagi tau la kat audiance yg aku sangat2 kecewa sebab aku tak dapat nyanyi lagu tu kat depan awak aku...(semua tertanya2 kenapa) then aku jelaskan la yg awak aku dah takde lagi kat dunia ni (dgn wajah yg sedih)...(cerita rekaan semata2 je k) tapi aku heran...ada juga yg percaya cerita aku tu...termasuk miss suria (my lecturer)..bila miss tanya kat aku..betul ker?? aku pun ckap kat dia...hanya cerita rekaan semata2..hehe then, dia kata...i kill you! semua bdk kelas aku ketawa...yelah, dah mati2 percaya sbb myb ekspresi muka aku time aku gitau tu betol2 sedih giler babi kot...hehehe sori..aku just nak menyelesaikan presentation aku jew..hehe
ok..yg penting aku dah wat peresentation aku...x nak fikir2 dah..yg member2 aku tak present lagi tu, pandai2 la korg k...gud luck dari aku..hehe sape suh taknak peresent tadi kan...dah jadi tekanan lak kat korang...heheh so, prepare bek2 sbb korg korg kene present ahad malam ni...hehehe
daaaa

akhirnya dapat juga aku post gambar time dinner ari tu.. even byk lagi yang aku tak dapat nak post disebabkan oleh masalah2 yg tak dapat dielakkan...gitu..


gambar aku ngan ayie

amik gambar bersama lecturer...samuk!
ngan maz


ngan yaya
ngan carol
ngan kuan
ngan shan

geng2 semeja
noh tgh wat psmbhn time formal..
lagu "cinta seorang teman"
persembahan time tak formal

ngan chubby
pooori churiya...pooori changena..heheh

ngan ahli group esimen aku yg best..


bergambar ngan en.nazli (lecturer ktorg)
tak lama lagi dia continue study kat a.s

ngan nithya
(satu2nya student indian dlm kls aku)

faizal,ayie,aku,anis,bihah,kak long


ok...tu jew...sowi r..
aku tak dapt nak upload gambo byk2..
mls nak tangguh2 lagi...lama bebenor nak upload benonye...huhu

daaaa....muah!
msti dinner ni jdi kenangan...













erm...ptg tadi pas solat jumaat, aku and bbrp kawan aku terus blah g taman tamadun islam (TTI) utk cheack sound kat dewan tu...and sekali gus kitorg terus reharsel+praktis...sebb malam tu kami wat persembahan...huhu...agal penatjugak la...

pastu kitorg balik hostel(aku)...dey all balik rumah sewa dey all la...kami bersiap..then bertolak semua g TTI dalam kul 8.00mlm...sampai2 jew kat TTI...acara dah mula...agat best jgk la..sbb sebelum ni aku x pernah g dinner course...aku and kawan2 aku duk meja numb 4...aku tgk member2 aku yg lain...boys and gurl...fih...bergaya siot...hehehe malas r nak cerita sebb aku tak dapat nak masukkan gambar kami time kat sana...blom minta lagi kat kawan2 yg bawa camera..

time cabutan bertuah yang pertama...kami semua dalam satu meja tu...tak bebertuah langsung...takde sorg pun yang kena, huhuhu kawan aku (parennoh) wat persembahan nyanyian tuk mjlis yg formal...dia bwk lagu cinta seorang teman by bob af...look perfect dia nyanyi even nyanyi x bersungguh...sebb dia kata x sedap badan...aku pun lupa bwak panadol tadi...huhuh

lepas tu...tuk acara yg unformal...aku and member2 aku lak wat persembahan...nyanyi sambil diiringgi main gitar...aku nyanyi lagu bukan kerna nama by ramli sarip...dey all cakap persembahan kami ok....tapi bagi aku...time kami reharsal ptg tadi lagi ok...hehehe tapi dey all puas hati pun dah kira ok...ye dok???....hehehehe lagu kedu...aku back up kawan aku yg nyanyi lagu dari seberang...by ungu...aku lupa tajuk dia...tapi best jgk...paduan suara kami memang serasi...hehehe

then, time cabutan bertuah yg kedua...huhu...time ni barulah meja kami sangat2 bertuah...sorg2 kena...tolah 2 org jew yg tak bertuah....best giler...aku rasa meja kami la yg paling bising tadi.. hehe layan beb...kecoh giler dibuat kami tadi...yelah, memeriahkan suasana la kan...hehehe

belum pun acara habis...budak2 ni dah kecoh2 tangkap gambar ke sana ke mari....aku pun sama jugak la...masing2 tak nak melepaskan peluang tuk bergambar...lepas dgn sorg..dgn sorg plak...past tu beramai2...kecoh jgk la...yelah...dah pakai lawa2, mesti rugi klo x memposekan diri...ibarat artis jew...hahaha nanti aku post gambar2 time dinner tu...special tuk tatapan korg semua...and akan ku abadikan gambar2 tu katdalam blog aku ni...

huhu...ok lah...aku nak tido la dulu...sok pagi kena bangun awal lagi...sebab aku ada progrm bahasa tuk subjek Bahasa Budaya dan Masyarakat...dari kul 8 sehingga kul 12 t/hari...penat la...pastu, kene wat laporan lak...seb baik due htr report tu 26 mac...senang sikit...tak kelam kabut...k...tu je tuk mlm ni...daaa

salam..

esok malam dah mok dinner dah...
dah 3 kali course aku wat dinner...
dan in 1st time aku menyertainya..
yelah..last dah aku kat umt kan..
kena la aku ikut jugak..hehehe
dinner time tahun1 aku tak ikut sbb xde badget..
dinner tahun 2 aku tak ikut sbb aku ikut ptdgn band idol umt..
last dinner ni pun kebetulan jgk ptdgn band idol 09..
tapi ditunda ke malam berikutnya..
tapi tak ikut la ptdgn tu sebb takde masa nak praktis..

huhu debo btol ni time dinner...
sbb aku kena perform menyanyi..
aku akan bawak lagu nyanyian ramli sarip
"bukan kerna nama"
huhu...hentam je lah...
tapi tak hafal liriklagi..
apa lagi...bawa lirik la jawabnya...hehehe

ok guys...baca cerita aku nanti sal dinner tu k!

daaa

lai...ni kew soalan yg ko bagi tu????
tapi tak pa la klo buka pun...byk jgk soalan yg best2 utk dijawab...hehehe
lagipun, myb dgn cara ni...kawan2 aku akan lebih tahu perangai aku yg sebenarnya hehehe...
jom...mulakan menjawab soalan2 si alai...

1. Tanda2 kamu badmud?
# klo aku bad mood aku, lebih suka diam..biasanya orang akan nampak muka aku berubah klo aku tangah badmud ni. klo orang bergurau time aku badmud..siap la dorg leh aku..

2. Tanda2 kamu marah?
# sama mcm aku bad mud...tapi biasanya aku akn cari kawan yang paling aku rapat, then aku ceritakan apa yg aku tak puas hati ttg sesuatu tu...

3. Tanda2 kamu sinting?
# ntah...ermmm..biasanya aku akan buat perkara yang buduh2, menari dgn step yg susah, menyanyi dgn suara yg kuat, berjalan sorg2 ke arah yg tak tau arah tujuan

4. Tanda2 kamu malu?

# aku akan duduk diam, dan aku akan cepat berpeluh, even aku duk dlm aircond sekalipun..

5. Tanda2 kamu sedang cemburu?
# aku ni susah ada rasa cemburu...hahaha ya kah?? tapi bila aku rasa cemburu...aku pendamkan jew...aku tau suatu hari nanti aku dapat juga apa yang aku cemburukan tu...hehehe

6. Tanda2 kamu sedang sedih?
#aku lebih suka bersendirian, cari ketenangan...biasanyan kawan2 aku tau aku sedih....sebb aku ni suka bercerita....tapi bila aku tiba2 diam tu dorg mesti heran...hehehe


7. Tanda2 kamu tengah gumbira?
# aku akan jadi hiperaktive...hahaha memang semua yang aku buat aku akan sempurnakan dengan cepat.....

yeah!...akhirnya habis jugak soalan yang si alai bagi ni...
amcm lai??? berapa markah ko mok kasi ni???
heheh

erm...aku tak tau nak cerita apa plak kali ni...tapi bila aku check my pendrive..aku nampak gambar2 time kami nak wat show tarian sabah and sarawakkat dataran shahbandar kuala terengganu...itu adalah show pertama kami time masuk semester 6...apa yang specialnya tuk show kali ni...tarian tu kami cipta sendiri..lagipun senang jew..without guru tari pun...its okey...huhu tapi org yg bertanggungjwb wat tarian tu is WESLEY J...huhu at least...tu show yg org bayar paling mahal...kira berbaloi la jgk tuk kami semua...heheheni adalah antara penari2 tuk show malam tu...sebenarnya..show malam tu adalah sempena pertandingan akhir nyanyian lagu rakyat terengganu..time ni kitorg berdiri kat dataran tu tuk majlis pembukaan...kat depan kitorg tu ada la kumplan silat sdg bersilat...semangat siot...takut jak kena kitorg yg tgh berdiri tu...mana la tau kan tetibe je dia g terajang..hampeh kitorg....memang aku akan balas sepak terajang jugak..mana mok kalah beb! hahaha ke aku bawak dorg berjoget...huhu pilih dua option tu...
sambil tunggu turn kitorg nak menari...
sempat lagi 2 minah ni pose kat dataran...
yg jadi mangsa amik gambar...sapa lagi..
aku lah huhuhuhuhu!
ni time angela nak bgmbr ngan peserta pertandingan nyanyian tu..
siap suh tgk camera gik..tapi sumer wat bodoh..
malu konon...hehehe
time ni la rezz busy ngan sms sana...sms ni..
aku pun apa kurangnya hehehehe
korg tgk make up rezz tu...
skali aku bubuh byk2 foundation..
nah...mcm bukan rezz terus...hahahaha
selain kami...penari dari muzium trgganu pun wat show gak...
cik tina and en.ameen pun ada jgk...
en amen bukan penari time tu ar...
tapi dia driver kami huahuahua
jgn marah en.ameen.....
tgk la gadis sarawak ni...
dah penat kot...layan msg la plak...hehe
ke mata tu yg berat sbb make over.....hahaha
ni anis suraya tgh wat persembahan nyanyian...
lepas dia wat persembahan...
kami terus amik gambar sebagai kenangan...
nampak tak dak kecik baju kuning kat sebelah kanan tu..
dia salah seorang peserta nyanyian pd malam tu...

ok...foto shoot timeeeee.......hehehehe
turn disabella lak..
tgk versi edited kat gambar paling kanan...
hehehe cun tak????

(aku try upload video tarian kami malam tu..
tapi xdapt huhu mybe ada masalah ngan server kot..
aku nak upload foto time kami menari lak takde...huhu
takpe la...harap maaf ye...hehehe skema)


see...ini la keputusan pertandingan pada malam tu...
korg tgk sendiri la erkk..
sape johan...sape naib johan...and sape tmpt ketiga...
aku tak tau pun name dorg...
ok guys...that all for today huhuhu...
i hope you'll enjoy reading my post..
k...daaaa

ok..aku nak sambung cerita aku yang selama ni tertunggak...hehehe aku nak sambung sal kami bercuti ke kL time raya cina ari tu...aku tak ingat dah jalan cerita percutian kami ari tu, so, aku just men cerita apa yang aku ingat je lah...hehehe
ni anak buah tina yang, tempat kami tinggal ari tu..
nakal tul ni anak...tapi kiut, kdg2 tu kesian jugak sebab
selalu je kena gertak leh kazen si tina...
ni kunun2 kami mok pilih hadiah tuk kazen tina sbb bagi kami tumpang rumah dia..
tapi last2 kami nda juga jadi beli bunga 2...
ap ar kami bagi tu, periuk mangkali...hahaha lupa dah...
time ni kat sogo...tingkat atas skali..
tempat f.coart..amik gambar ngan tepon arwin..
aku pun nak jugak...mana nak kalah hahaha
yelah, bergambar guna tepon baru beli kan...hehehe
en.ameen pun nak jugak huahuahua
test guna 3 kali snap kunun..
terpaksa la si ameen ni wat 3 aksi kera huahuahua
see....cantik kan...mcm real dow..
nanti rumah aku, aku nak wat gini lah...dalam bilik tidur hahaha

********************************
dipendekkan cerita, hari yang sama juga...kitorg g midvelly..
then berjumpa ngan member dari umt yang juga bercuti di kL time tu...
apa lagi..haru-biru jugak la sekali kitorg berjuma..haha
sapa yg snap gambar ni???? teka!
ni la member2 yg gila aku kat umt huhu
ntah...nape la amik gmbr kat sini jak
korg tgk gaya janggut kat belakang sekali tu..
dari tadi, dia jak yg agak statik klo bergambar hahaha
kontrol macho beb! eset tu....
tgk...perangai pelik2..
tak malu btol org tgk kiri kanan..hehe
padahal aku sendiri.....huhuh
penat2 kitrg g cari makan kat atas....
tgk...smpi arwin amik gambr aku tak sedar....huhuhu

************************************
malam tu kami tidur di rumah amin...sebelum balik ke terengganu..huhu
amd...malam tu sebenarnya byk serita lagi tapi ruginya tak amik gambar lak..
kami g makan malam kat kampung baru KL...
memang best la tmpt makan tu...kat kapal berlabuh..
memang pusing2 amin mencari...
last2 jumpa jugak destinasi tmpt kami makan...huhu

************************************
pagi tu kami nak bertolak balik la....tapi sebenarnya bukan balik terus ke umt...huhu
tapi kami balik rumah amin kat temerloh pahang lak...
kat umah parents ameen...
ameen ada hal nak dibereskan kat sana....
ni pagi sebelum bertolak ke temerloh..
apa yg tina menungkan tu pun aku tak tau...
penat kot...tapi mcm kenal la baju tu...hehe
ok..baik tol aku...siap tolong bukakan pagar rumah gik...hehehe
b4 balik, pastikan rumah dalam keadaan bersih..
tina...buang sampah tu! hehehe
tadi aku buka pagar...
skg turn arwin g tutup pagar hahaha
time nak bertolak..tiba2 amenn lupa tutup meter air...
so, giliran tina lak g tutup..hehehe
habis basah..sbb ameen tak ckap air tu akan terpancut...hahaha
jahat tul ameen.....

***************************************
dipendekkan cerita lagi...
satu malam je kami kat rumah ameen di temerloh tu...
mlm tu, amen bawak g jalan2 kat pekan temerloh...
ad la gak beli baju..yg penting arwin la yg paling banyak beli bju..
tp, malangnya...baju tu tertinggal kat umah ameen time nak balik huhu
malang tol arwin..ameen, balik la cepat..
leh ko amik bju arwin yg tertinggal kat umah ko tu..
kat ruang tamu umah ameen,
amik gmbr sblm balik ke tganu...
aku pun ank gak amik gmbr dpn umah amen,
tinggal kenangan hehehe
arwin lak brgmbr di halaman rumah..
sambil pegang kayu golf..
apa kes...maen golf atas batu bata bos...hahaha
amenn kunci pintu and tinggalkan kunci tu kat....
ops! tak leh cakap...rahsia...
parents ameen dah xde time kami bangun...
dorg dah g kerja time kami nak balik tu...huhu
x sempat nak bersalam..tu la....bangun lambat!
apa taknya..sedap tidur atas tilam yg empuk...hehehe
hah!...ni duk kemas bonet kete...
arwin...pastikan xda barang tinggal..
(padahal...mmg ada tinggal pun hahaha)
tugu apa ntah!
kat pekan temerloh ni...
singgah jap amik gambar kat sini..
hah...ni iklan air botol mineral kat temerloh...
datang dow...hahahaha
ameen sedih meninggalkan kg utk kesekiankalinya..
jgn sedih2 meen...kitorgkan ade..
akhakz!!!!!!!!!!!

******************************
time ni dah ada kat sempadan phg-tganu klu tak silap..
klo silap pun...korg wat2 percaya jelah k...huhu
tgk tu...org dah siap makan, tina lak?????
mcam sedih jew...hehe napa tina????? hehehe

***********************
destinasi kami sebelum balik umt...
kami singgah kat air terjun chemerung
kunun2...air terjun ni tertinggi kat asia...
ada 7 tingkat air terjun...ye kot...
tapi sangat jauh nak masuk tempat ni...
smart tu..jgn cakap la...datang dow...
dah sampai...terus g amik gmbr...
well, gmbr korg aku tak masukkan..jgn jelez...hehe
arwin n arni ni sempat lagi pose kat kreta org...
apakah tujuan korg???
lu pikir la sndri...
ni tgh bersip nak g mandi...hehehe
tgk...ada monyet sesat pkai bju kuning...hehehe

******************************
setelah penat meredah...akhirnya sampai jugak kami
kat air terjun tingkat satu...huhu
datang dow!
best tol la mandi kat sini...huhuhu
tgh kesejukan..huhuhu
amin an arwin pose sblm terjun...
tgh sembang apa ntah.....hapi je tina...
dia bercerita sal
terminum air terjun byk sgt kot..hehe
tgk arwin tu...mcm terjatuh dari langit jew
wat gaya bebas! huhu
amik gmbr sblm balik ke bawah...
time ni kitorg adalah pengunjung yg terakhir..
dah puas mandi di air terjun..
kami main lak di taman permainan kanak2...
tgk...mcm kanak2 riang jak...hahaha
ala..la..la...comey nyer...hehe
mcm hantu "joo oun"...btol ke ejaan tu??? hahah
tgk tu...kalah budak kecik..
nak balik ke kereta...tukar baju!
sempat lagi pose hua2...
dah tukar baju...
horey!!!!! tinggi tak???
bekas atlit lompat tinggi ni tau!
badget mcm ganas! akhakz!
time gelap2 ni...sempat gik bgmbr kat simpang masuk
ke air terjun tu...huhuhuhu
persoalannya....sapa amik gambar kami berlima????
larikkkkkkkkkkk!!!!!!!
hehehe
*******************************
time ni dah sampai kat terengganu...
kitorg makan kat warung..ntah apa nama warung tu....
memang penat la....tgk!
licin nasik ktorg...hahahaha
ok....jom bertolah balik ke hostel! hehehe
dah la arwin...ensem la tu...
(masukkan je la gmbr terakhir ko ni huhuh)

p/s: alhamdulillah...habis jugak cerita percutian aku time raya cina ari tu...huhuh