Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Firstly, i am really sorry coz there is seems like too long time im not up date this blog..huhu bukan sebab apa...sejak akhir-akhir ni aku tersangat la busy..mana nak study for exam lagi, essigment lagi..field work lagi..huhu simple to say is really busy hehehe...

aku heran sangat umt_hotspot ni...kenapa susah sangat nak upload gambar ek..rasa sangat boring lak entri aku ni nampak kosong je..tak suka! tak suka!...s***

aku tak tau nak cerita apa2 lagi...sebab biasanya aku bercerita berdasarkan gambar yang aku upload..huhu erm..nanti la aku upload apa yang patut kat cc...

(versi melayu sarawak)
oit! julie, angela,ting...lamak dah mek sik karoke ngan kitakorang nak?? sowi benar2 eh, mek nang busy jak kinek tok...kelak mun ada masa kita pegi nyanyi sama2 k..hari ya, kitakorng dah pegi lepas aku balit dari kelas..rasa cam malas jak aku g sbb msti kitakorang nunggu aku lagi kelak..then, aku ada juak ajak member ri ya...tapi nya madah, nya pun busy..hah! sigik agik, lama dah mek sik makai nasik lemak telor dadar ngan kau julie...hahaha 'rasa bersalah plak' hahaha lucu la ayat ya mun ku ingat balit..nang tetak jak sorg2 mun ku ingat ko klakar ri ya.. tadi tgh ari..aku makan di bilit jak..wes yg belikan aku makanan sbb aku masih tidur agik time ya..huhu tapi aku sik apat habiskan nasi dibeli wes ya sbb byk..nang sik sedap dibeli nya pun...hahaha oh ya...kenak charger kau juli rosak??? ya kau..ganas sangat..dah ku nanya member2 ku, sidak madah sikda..then, ada juak ku nanya fitri sal harga charger ya...nya madah...nang mahal la charger ya...dlm ratus...kan ku dah madah kat kaw tek...mahalll...huhu sian kaw...sik apat la kaw mok polah kerja kelak ngan senang nak...

(versi bahasa brunei)
malam kemari bahari, aku ada kelas kul lapan, lepas aku mulih dari kelas kul 5 aku maok makan tapi indada bedangan, puas tah aku ani col sana sini mengunjar dangan kan di bawa ngaga makan..tapi sidia semua busy, ada yang bepadah baru mulih dah kelas tah, ada yang sudah bejanji sama dangan sidia tah, last2 ku ajak arwin, nasib ia pun baru jua mulih dari kelas..jinya, malas kan makan sbb udah kenyang.. tapi ku paksa ni..jangku dangankan aja...kau ngaga minum ka, aku ndada bedangan ani..pastu, ia pun mau jua..kami pun ngaga tah makan arah kedai nescafe..makan punya makan..tiba2 pulang hujan turun, aduh..sudah..bepikir tia ku camna kan mulih ke asrama sebab tadi ndada ku bawa payung...lagipun dah pukul 8..kelas dah start pakah...apa lagi, aku pun kol la lagi dangan2 ku kan meminjam payung..kebetulan tah pulang, ada danganku di kadai sabalah..ia yang minjamkan payung arah aku..lepas tu, kami pun mulih...sampai jak di bilik...aku terus ambil beg, belusir jamu aku ngaga ke kelas...tapi, sampai jak di libry, betambung aku ngan klasmate ku....sidia padah kelas batal..punya tah ku meradang jamu..lalah udah ku ni belusir tadi dari asrama..pastu sanang2 kelas ndada pulang...cilakak banar eh! luan jua sia ar...nda bepadah kadiaku...kurang2 pun mesej pulang...atu tah aku mengutuk berabis.

ok...tu je la cerita aku tuk kali ni...orang yang faham ngan entri aku kali ni memang beruntung la...tapi kepada mereka yang x faham...teruskan untuk memahami..hehehe next time aku tulis plak dalam bahasa kaum bisaya di sabah...heheh

2 Responses so far.

  1. jangan tah risau awang oi..aku nganaya paham kali atu kurapak mu atu taganya...hehehe..bah lain kali berkurapak berunai saja biskita kali tah. bah atu nganye kan ku komen kalikau tu. bah cuti nie mulih ke mana kalikau ah..mun ke kl bah unjar kan aku cenderahati k heheheheheh

  2. paham bah aku kurapak mu atu awang hahahaha

Leave a Reply