Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for November 2010

Hye kawan2...korang mesti masih tertanya2 ngan post aku sebelum ni pasal jana pendapatan tu.. Ok.. kat sini aku nak post dan share sedikit sebanyak pasal GET IN FREE (GIF) tu...sbb bila saya ajak kawan2 join sekali, mereka mesti tanya apa tu, apa ini dll...so, kat bawah ni adalah perbualan saya ngan org yg lebih expert pasal GIF ni...korg baca la k...

ME: Hye somebody...can you explain this metter??? kwn2 yang aku ajak join GIF ni mesti akan tanya aku... so, boleh tak tolong jawab persoalan ini.. and nt senang tuk aku explain kepada mereka...
1. Sebab apa kita dapat duit sedangkan kita bagi modal?
2. Duit yg kita dapat tu datang (sumber) dari mana?
3. Betul ke tidak benda GIF ni? (pernah tak sapa2 yg dah kasi keluar duit secara cash (kepada yg dah lama join benda ni)...
Please, sila jawab.

Ni jawapan yg diberikan drp yg org yg expert pasal GIF ni..

K Didan Slamenya:
1) same like facebook..sape join early 2004 dlm beta version pon akan dpt mcm nie.. why dapat coz we want to get the traffic.. if facebook xbuat mcmnie we still play frendster,twitter etc.. u want money but still to pay u join others yang menjanjikan 100 dlm fb..sedgkan u must pay it not juz easy to getit.. meng x rugi we juz join it free and we spend time we doit we got the credt bank.. cuba pikir betul2.. everyday average facebooker do facebooking 1/2 an hour to 2 hours perday.. but didnt get any credt bank or any gift.. xder sape yg mrungut even fb buat byk duit disitu..yalah nak maintane 500juta pengguna bkn seng..n why here we got credt bank or gift we r confusing??? dah macm kita bli brg kt mydin n dpt free hadiah kita tanya casher balik..kenapa dapat nie? dah adiah free amikjela..seng citerkan..

K Didan Slamenya:
2) getinfree kita relate ngan ofxworld.com,fxprimus.. cuba fikir.. kalau i n kimon nak wat st social netwok n nak kembgkan st dunia pengguna xkan kita sajer nak buang duit buatkan..n semestinya kita ada kewgn yang sangt baik baru mampu buat getinfree nie..kita dah tahu dah launch nanti pengguna makin besar n mkin byk perbelanjaan yang bakal kita kuarkan if kt berdua sebgi pemilik getinfree nie. sbnrnya how much diorg bg kita nie pon i rasa , lg byk duit yang mreka laburkan untk wat getinfree.. secara logiknya.. we learn from succeed story, facebook since 2004-2010 pengguna 500juta.n everydat,every second now facebook make lots of money.. thats why berbaloi facebook team labur since 2004..skrg berbilion2 keuntgn..sbgi syrk yang besar cnthnya kita mesti pkir jangka pendk n panjg.. one day if kita b uat betul n be the pioneer team kita juga akan jd macm facebook team. untk maklmt lanjut klik pada ofxworld..ada kotak biru dlm gif sblh kanan.. get ur info there.. u boleh searh ofxworld.com juga.

K Didan Slamenya:
3)we r in beta version now..sprt i kata seblm nie.akan ada ruangan debit card n kita boleh apply once dah ader.. buat masa skang kita kumpl credt bank dl.. maximum 100000usd..dah beberapa kwn2 kita dah kmpl 100000usd.. kalau nak play safe tunggu kad ader baru nakbuat i think 45 days akan terlepas..kalau nak cash out duit boleh tapi u mesti ada duit di cash wallet u di gif,gift wallet untk u tkar auction token.. duit di cah wallet tue boleh cash out. credt bank boleh gn 4 cara cam i bgtau td.. take ur time g klik satu demi st ape yang ader di sana u akan paham lagi.. n ingat kita dalam beta version kita kan upgrade dr masa ke masa.

ME:
erm..means klo aftr 45 days kta tak sampai target x bleh kuar ye...

K Didan Slamenya:
boleh.. 45 days nie untk kmpl credt bank.. u add kwn u u dpt 25usd,kwn u add kwn u dpt 10 usd.. macm i dah lebh 45days, i add kwn pon 5usd kwn i add kwn i dpt 5 usd..smpi st ms ia akan trun agie.. 5usd,1usd...1usd,1usd,, n pastu mcm facebook skang add ke edit upload pic ke apeke xdpt paper dah..

So, kalau korang dah faham bagus la...hik3 jangan lupa join and click HERE heeee

Korang tgk la...hari ni je pendapatan aku dah bertambah
baru beberapa hari je...hari je berjumlah..
$410.00 USD
means kalau aku convert ke RM
1 USD = RM3.11
So, 410 X 31.11 = RM 1275.1 (wahhhhhhh!!!)
masyukkk tak???
klo korang nak gak..korang kena daftar dulu..
pastu korg kena ajak kawan korg masuk skali...hik3 tu jew kerja korg..
klo berminat nak daftar..click kat SINI

daftar...jangan tak daftar... :P

Masyuukkkkk!!!!
korg tgk la duit aku kat atas tu dah masuk dlm bbrp jam je..
kira senang kan...??just daftar..pastu duit masuk...hik3
Jangan lupa mendaftar ye..
cara daftar: click pada link ni (CLICK HERE)
Ni sedikit info pasal benda ni...
Get In Free :-

always free and it was no need to pay, start register then u will earn USD 50 at ur credit bank... after that upload ur photo n update ur profile... after complete that u will earn USD 50 more... start refer people using ur link n u will earn USD 25 per person... Make sure u never stop this step coz more direct network u have, more income u will be earn... Every single people on ur network refer their friends, u will earn USD 10 infinity....

U will be given 45 days to refer people... after the countdown finish, ur refer bonus USD 25 n USD 10 will be changed to USD 5 for every person that joining ur network.. This is bcoz we need to take care about the value of the credit bank

3 wallet:-

Credit bank is a virtual money that can be spend for many way... except withdraw it to ur bank...
Cash wallet is a cash that u earned from ur network activity like buying etc but it was limit to ur 1st level only... U will earn 10% from them... This cash wallet can be withdraw to ur local bank...

Gift wallet is a wallet for ur to received cash from company or third party...

Token :-
Will be used for bidding in GIF reversed auction... U can get it with simply buying Trial Pack worth USD 25... The good news is u'll received 50 token that worth USD 50

How to spend ur credit bank :-

1. Playing online games-
Just a few weeks only left before GIF put application for playing online games... Online games that already confirm is Stargate 2 (like counter strike) n Car racer... GIF will make a competiton or tournament between GIF members and the winner will be given prize... So, GIF members can enjoy the games n dont feel bored while making friends world wide... also can make prizes or cash..

2. Merchant Discount-
Got discount in selected merchant... For example, let say Giant or Kamdar or Parkson said that GIF members will have a discount 10% at their shopping center... after pick what ever u want, of coz u need to pay RM 100...but as a GIF members, u just need to pay cash RM 90 only n RM 10 will be deducted from ur credit bank...Thats was 10% how about if GIF members get discount at 50% or 70%? Good ke no good?

3. Auction/Bidding-
Reversed auction is very unique... For bid u must have token... Let say u want to buy iphone4 at the price is started with USD 1,000 ( of coz price will be same like current market price )... Every time u bid, the price will be deduct USD 1... If the iphone 4 start at USD 1,000 so its become USD 999 when u bid.... If u dont want to buy the price will changed to ??? again... 2nd person bid the price become USD 998... 3rd person USD 997... 4th person USD 996.... and continue drop until some one click buy... when someone click buy , so that item r considered sold... Hurm... quite complicated too understand huh? PM me la if u wanna asked... Isykh...

4. Dollar Match Dollar-
Like u buy 1 item u got 2... just now GIF offer this for buying Trial Package (token) n deposit forex at fxprimus trading platform...

Groupon-
Some network will be chosed to group n shopping... For an example, Let say i was choosed to have groupon n i need to spend USD 100,000 at Suria KLCC with one condition.... I must have more than 100 people from my network who agreed to come n shopping together at Suria KLCC... So i just need to posting at GIF and asked everyone from my network to go with me... so we gath at Suria KLCC and shopping together... Good social activity i think...

Many more will be announced soon... just wait n see... i bet u will feel good soon...

As a member of GIF, u will also been rewarded from GIF Loyalti Program which mean every our direct network spend their money, we will earn 10% from them but limit to lvl 1 only la of coz... let say ur 1st lvl got 30 people, n all of them buy token at price USD 25.... so USD 25 x 30 peoples x 10% = USD 75... USD 75 will be straight go to ur cash wallet and can be withdraw at our local bank...

So, make sure u've a lot of friends at ur 1st lvl...

GOOD LUCK...

Kawan-kawn ku sekelian... aku nak share ni satu laman web yg boleh bagi kita duit...aku baru je join.. ada kazen aku suh join...mula-mula tu aku tak berminat sangat..tapi bila dia explain yg benda ni tak perlu kuarkan duit..so aku try la.. korang boleh percaya ke kalo aku cakap yg kawan kepada kawan aku ni (seorang nurse) dah berhenti kerja gara2 dia nak jadi benda ni sumber pendapatan utama dia (tak tau la betul ke tak) kazen aku yg cakap..aku tak suruh korang percaya ko..
Benda ni sebenarnya macam Facebook juga..kita just mencari kawan dan taja dia...bila dia dah jadi kawan kita..automatik kita akan dapat duit.. ni aku sertakan macam mana benda ni berfungsi... :

45 days to monetize your network

You have only 45 DAYS to take full advantage of MONETIZING YOUR NETWORK.

During these first 45 days, you earn TOP DOLLAR as follows:

  • Earn $50 USD in credits for completing your own registration
  • Earn another $50 USD for updating your profile
  • Earn $25 USD in credits for referring friends who register on the site
  • Earn $10 USD for anyone your referred friends refer and who register all the way down to an unlimited number of levels. This is EXPLOSIVE!

All the money you earn is accumulated in your GetinFree Credit Bank. You're allowed to accumulate a maximum of $100,000 USD in credit value.

How to spend your credits

Currency trading

Coming soon:

Open a currency trading account with our world-class Forex broker partner and use your credits to make some real money.

Convert up to $10,000 USD credits into real funds in your currency trading account simply by matching the amount.

For example, say you want to convert $1,000 USD worth of credits.

Just match that credit amount by loading $1,000 USD into your trading account and you'll get a total of $2,000 USD to trade with.

Reverse auctions

Starting 1st November, you'll be able to use your credits in exciting reverse auctions.

Just use your credits to match your purchased bids dollar for dollar and you'll be on your way to easily winning bids for the hottest products in the market.

Lifestyle and family products

You'll soon be able to use your credits for dollar-for-dollar matching on lifestyle and family items such as holidays, online games, electronics, fashion and more!

Sebenarnya.. aku pun tak berapa faham lagi benda ni sbb baru beberapa minit je masuk..hahah kalau korang berminat just click link DISINI

Tak rugi mencuba kawn2...sebab tak perlu guna duit kita pun.. just berkawan macam FACEBOOK.

Hah, satu lagi...cara pembayaran tu aku tak tahu lagi...sbb tak explore lagi benda ni betul2...tapi semua penerangan tu akan dia bagitahu selepas korg daftar... SO, DAFTAR SEKARANG....TAK RUGI MENCUBA!!!!!!

Wah tajuk macam apa ja kan? hahahaha
padahal aku sebenarnya ada masalah nih...
tadi mr syafiq empunya blog syafiqstatichot dah ajar
camne nak ngedit gambar menggunakan lightroom 3...
so, aku try la mencari2 software tu kat internet ni...
cari sana sini sinun..akhirnya aku jumpa la jugak...TAPI......
masalahnya di sini...bila aku dah start menginstall benda alah tu
and sampai pada satu tahap...dia mintak mende ni...

Dia mintak serial number!!!!!!!!!!!!

So, dengan yakin aku try la lagi mencari serial number kat tenet...kut2 la ada kan?
lepas hampir setengah jam aku menteraikan diri utk mencari..
akhirnya...aku tak dapat cari jugak...hahahahaha
aku tanya la kawan aku kat sini...
mcam mn nak crack serial number...
dia cakap...cari la keygen.. KEYGEN? aku pernah dgr la benda tu..
macam pernah guna gak sebelum ni kot...hik3..
so..aku try la mencari...pastu aku dapat jgk la...
tapi bila dah download benda alah tu...aku try la masukkan
key yang aku dah 'crack' tu kono...
akhirnya......aku tetap tak berjaya........
huhuhu

Jadi, kawan2 yg budiman...tolong lah aku yg buta I.T nih...
Tolong selesaikan masalah aku nih...hua hua hua hua ;-(

*tolong carikan serial number tu..
*klo ada software, apa software tu?

huuuuuuuuu (sedeyyy)

Raya raya raya...
selamat hari raya...
raya raya raya
berhati-hati di jalan raya...

hem...raya datang lagi..tapi kai ni raya haji plak..
nampaknya aku akan beraya di KK kali nih..
nak balik pun alang2 jew...cuti sehari...
so, kepada kawan2 ku yang balik beraya kat kg tu..
berhati2 di jalan raya..
pandu kereta dengan cermat na,
ingatlah orang yang tersayang sedang menunggu kalian di rumah.
jangan beri 'kejutan' kpd mereka di pagi raya ni..huhu

seperti biasa, raya haji di sabah tak la meriah sgt spt di smjung.
rasa rindu plak nak beraya kat semenanjung..
beraya yg penuh meriah..gitu..



Hye kawan-kawan...just nak gitau uols..
kalo boleh korang tinggalkanlah jejak anda kat atas tu...
heeeee...senang jew...korg click kat "sign this guestbook"
pastu korang masukkan nama korang, asal, and upload gambar korg...
nak gak aku tgk wajah2 pelawat ku yg datang melawat kat blog aku yg tak seberapa ni..ki3

ok itu saja...daaa...
chows...


Wah!!!! tak sangka...anak buah aku dah berumur 1 tahun...
hari ini hari lahir dia...
so sorry baby..uncle boy x dapat balik kg...
ada banyak kerja di KK ni...huuuuuuuuu

Hah...ni la wajah tisya di awal kelahiran beliau..hik3

Kan aku dah cakap...tisya ni special...
korang focus betul2 pada jari tisya...
tisya hanya ada 8 jari..4 kiri dan 4 kanan..

eeee... Geram tol...suka tol posing kalo kena gambar..
cute beol...hik3 chumilllllll~~~~

Kepada Anak buah Ku..
Uncle Boy doakan semoga tisya menjadi seorang yang berjaya pada masa hadapan..
Jangan nakal2 tau...nt uncle bagi hadiah kalu balik kg..hik3
I miss U...nt kita main sama2...
Salam Cium utk tisya...
muahhhhhhhh!~~~


Ha...yg ni pulak kazen2 kecik aku...
aku menumpang kat umah dorg ni lah...
ada kazen2 yg byk perangai mcm dorg ni kadang2 x boring jgk..
tapi, kadang2 tu bikin panas jgk la...
apa x nya.. sekali dorg dah memekak...bingit bangat! hahaha

dari kiri: aril, ayoi, didi
Ni la askar2 di rumah tu...hahaha

Didi: berbadan kecil...tapi keras kepala...kalo dia nak sumting tu...harus bagi..
kalo tak..bising la dia sambil menangis sampai la dia dapat benda tu..
kdg2 klo parents dia marah...kena balu jgk la..hahaha
tapi balun2 sayang...kata org tua2..
ajar anak tangan-tangankan..(yeke?) hahaha

Aril: kdg2 di panggil baby..anak bongsu ni...makin lama makin nakal...mengikut perangai abang2 dia..
biasalah, budak lelaki..degil si didi..degil lagi si aril ni..ganas sikit..tak suka mengalah..
kdg2..si didi la jadi mangsa penumbuk dia...haha

Kuat makan budak ni tau...minum air kosong apa tah lagi...
selagi tak habis secawan..tak berhenti...em..emm..emm
kalo bergambar no 1...

bergaya pun number 1
cumill nih...
pewwit...gaya seorang hip hop
Nak jew bergaya klo disuruh..hehehehe
Kesimpulannya, ada dorg di rumah mmg x boring..
rumah tu jadi sunyi kalo dorg ni dah tidur...hahaha
so sweet....!~

Wah!!! dah lama tak upload gambar dalam blog ini..heeee
Nak memperkenalkan satu-satunya anak buah aku yang istimewa..
heehehehehe namanya
NUR UMAIRAH BATRISYAH (Tisyah)
TARIKH LAHIR : 10.11.2009
Means dah nak masuk 1 tahun dah dak ni...hehehe

dia suka baring kat leher mscam ni sambil tgk tv kat depan

Tisyah ni memang sawan bergambar...terus je senyum lebar kalu kita nak amik gambar

Heee..cumil tol cara dia senyum hehehehe

buat muka selamber pulak dia..

Gaya seorang modeling...hik3

hahaha...berapa bulan dah tak update???? hahaha hitung la sendiri...ki3 mati la...ni kali lah...what???? New Horizons???? apa tu????
ok...ok...just want to say...itu la tempat kerja aku sekarang...just start last monday... means today si my 3rd day to be here... well, actually New Horizons ni is the one of computer learning centre at kota kinabalu... so, skg ni...buleh la aku mengupgradekan diri utk lebih expert lagi dalam dunia I.T nih...heeee macam best kan bunyi nya??? memang best pun... the environment here is quite good..not really pressure..staff pun 5 org je...and im the only guy here... hahahaha tak best pula... takda kawan smoking... thats the point...ki3

Yesterday, i was showed by the one of trainer here on how to format PC...heee helo...PC pun aku tak tau format before ni ok....so, i learnt something new la kat sini... so, bila trainer tu ajar...baru aku tau...secara esimpulannya...aku baru format 17 PC kelmarin....ki3 hari ni aku mau sambung install Microsoft Word 2007 at semua PC yg dah format tu....

Emm..actually thats not my own job...but just want to get experience...i did it... hehehe best jg... my job title actually is account executive...but more to be sales...its not like kira2 duit gitu...but i need to find customer to promote our product...hehehe i dunno why they called this "account executive'... hahaha but according to my friend, one of staff here...kat Europe pun panggil mcm ni...hahaha an senang panggil sales je...gitu...

Here i have to be multi-tasking...agak challengers kan? takpa takpa... tgk camne nanti... later on my boss asked me to be trainer.. teach people how to use Microsoft office 2003...heeee what?? mesti korg ckp "kacangnya...." tapi actually its hard for me....coz i dunno how to teach my student later on...sedangkan aku pun belajar sendiri...x pernah amik sijil kursus komputer...hahaha so, ni kan pulak nak ajar org yg dah bekerja... pastu kena explain lagi coz modul dlm b.i...hemmmmmm.... so? mencabar ta??? i felt like that now... tak pernah sangka kena ajar org how to use this Microsoft 2003...nasib baik Level 1 baru... klo dah Level 3, 4 gitu? aku na ajar apa? hahahahahaha aku pun tak tau aku level berapa sg..lawak lawak lawak!!!

nah lantak lau kau...ada aku kisah? keja tetap kerja....hahahahaha


ok daaaaa.....nak sarapan dol!