Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for May 2009



memang lawak la..
tapi yang tak best tu...
kami senyum pulak..
tu yg wat slack tu..
tapi enjoy ape.
hehehe
miss u guys!

Well, post kali ni just nak inform kat member yang satu universiti ngan aku..rezot exam kita dah kuar!!!~~~hehehe korang boleh check kat laman web umt..masuk e-pelajar..masukkan no.UK anda, dan password 5digit anda...semoga berjaya and berpuas hati ngan rezot yg korang dapt..hehehe..

Korang mesti nak tau rezot aku kan?? relek2..aku akan bagitau, aku bukan berahsia sangat..well, aku just dapat rezot yang biasa2 jew...tapi aku harus berbangga jugak..bak kata julie..aku harus berbangga ngan rezot aku ni..sebab usaha yang aku buat hanyalah satu malam tuk satu subjek hahaha..so, keputusannya dapat la yang sekadar cukup makan..dapat 4B+,1B and 1C...GPA=3.11 and CGPA=2.98..sikit lagi 3pointer (camne klo aku berusaha bukan satu malam???) hehe tapi takpe lah..rezeki..walaupun subjek killer2 blake..tapi alhamdulillah.. aku leh dapt rezot yang begitu..dan yang penting aku boleh dapat ijazah..lalalala hepi sambil melompat2..
moral=bersyukur itu penting..hehehe

Kepada kawan2 semua...watpe nak malu ngan rezot yang kita dapat..hanya itu la yang Tuhan dah bagi kat kita..so, terimalah dengan seadaanya..klo ada rezeki tu nanti..ada la..just wait and see..tapi kita kena berusaha la jugak...bukan hanya berharap dan menunggu bulan jatuh ke riba aje..hehehe

Ok..lepas ni..aku akan berhadapan dengan dunia reality plak...bersaing ngan pelajar2 cemerlang untuk mendapatkan pekerjaan..wlupun ngan pointer 2.89 jew...aku akan buktikan yang aku lebih baik daripada mereka yang dapat 3pointer ke atas..heheh owah!! semangat seh...

wish me luck!!


Sekarang ni aku sedang berada kat kedah. Umah makcik aku..ada sebab aku datang sini...sapa nak tau...tanya nidal haha awat nidal pulak yang jadi mangsa keadaan hahaha..pengalaman nak datang ke kedah memang mengerunkan...kalau aku ingat balik, mengeleter satu badan...huhuhu gila babi la...

Semalam (sabtu)..bas yang aku nak untuk KL-alor star jam 9 pagi..entah apa la bodoh sangat aku pilih ertolak awal pagi tu..heheh dah la aku ni bangun pun susah...Luckily, julie sms aku jam 8 pagi.. "jangan tertinggal bas utk ke kedah"...lebih kurang gitu la ayat dia..then aku pun, alamak!!! kul 8pagi...aku terus bangun, g mandi...siap je mandi and bersiap, aku terus bangunkan nidal..."dal..dal..bangun! hantar aku ke bus station" (station pudu)...bayangkan...dari taman melati ke pudu, berapa jauh tu....huhu tapi nasib baik jalan raya tak berapa sesak...even sesak la jgk..hahaha apakah??? sampai je kat pudu, aku terus keluar cari bas aku, gila...dah la first time aku naik bas ni...tak tau mana satu bas aku...tiba2 ada satu lelaki cina tua panggil aku...dalam bahas cian pulak tu...cilanant tol..mana aku faham,..mungkin dia tgk aku tergesa2...then dia bagitau aku yang aku sepatutnya naik tangga ke dalam station bas tu...dah la barang aku banyak...satu beg lagi aku tinggalkan suh nidal bawak sbb tak dapat nak bawak...heheh

so, aku masuk ke dalam station tu, kebetulan dengar pengumuman..."untuk perjalanan pukul 9 pagi ke alor star, sila berada di lorong 10"...lebih kurang gitu la...so, aku pun terus cari lorong 10.. bila jumpa, aku terus turun, fuhhh....nasi baik masih ade...aku tanya salah seorang kat situ.."ni bas ke alor star ke?"..."yap"...aku terus simpan barang..then gitau pakcik driver tu "pacik, leh tunggu skejap g ke? saya ade satu beg lagi"..."dah tak sempat ni dik, kul 9 dah nak gerak ni"...aku pasrah lagi..then, aku kol nidal..nidal lak tgh cari parking, takde parking time tu..mungkin pakcik driver tu dengar perubuialan aku ngan nidal melalui tepon, so...terus pakcik tu cakap supaya suh nidal tunggu kat jalan duta..so, selesai satu masalah..

kat dalam bas tu plak, pak cik driver tu suh duduk kat tempat duduk aku..dia tengok tiket aku.. adik duduk kat saet 8C...then time tu, aku duduk kat depan lagi...sebab tgh risau ngan beg aku yang lagi satu tu..hehe "pakcik, lepas kita sampai ke jalan duta baru saya duduk kat kerusi saya k.." pakcik tu pun ok je..sambil2 tu kami pun berbual kosong (aku saja nak amik hati driver tu sebenarnya) hahaha sampai je di jalan duta, aku pun call la nidal semula, and pesan aku dah sampai dan tengah menunggu di lorong 2...fuhh...bila beg aku pun dah dapat, so lega la hati aku.. kat situ, aku dan nidal berpisah, bersalam dan peluk...rasa sedih lak haha..nidal pesan "jaga diri baik2 kat dalam bas tu, apa hal msg jew"...aku pun "okey"...

Pas aku simpan beg aku kat kabin bawah, aku pun masuk ke dalam bas and cari seat aku.. 8C.. tgk2 kerusi aku dah ade orang duduk..eh, betul ke ni?? aku tengok tiket aku...betul la 8C...pastu aku tanya pakcik yang duduk kat kerusi aku.."pakcik, betul ke pacik duduk kat kerusi ni?" then dia tgk je aku..sambil dia bercakap cina kat kawan2 dia and mengelang2kan kepala...aku agak dorg tak faham bahasa melayu time tu...terus aku cakap omputih lak "sir, are u sure u sit the right seat?? coz i think this is my seat". terus salah seorang member dia tgk tiket...dlam hati aku "eh, ada 8C la...takkan aku salah bas lak!!" aku dah nerves time tu..tapi bila tgk tiket dorang tu aku nampak KL-Mersing..nah, sure dorg yang salah bas..tapi aku tak gitau dorang lagi..aku panggil dirver bas..."pakcik, cina2 tu salah bas"..dorang sepatutnya ke Johor...pastu pakcik bas terus tengok tiket dorang semula and gitau dorang.."eh, kamu sepatutnya bukan naik bas ni!"...aku tau cina2 tu tak fahm lagi...aku pun gitau la dlm bhs omputih lagi "now i tell u guys, i take the correct bus, u guys suppose to take the bus go to south (johor)..this bus is going to north (kedah)".. then, dalam 5 saat la gitu, seorang daripada cina2 tu faham dalam B.I cakap la dalam bahsa cina..bla..bla..bal..habis tu, dorang terus berdiri, keluar dari bas tu...and ambil beg masing2..terus dorang tanya salah seorang pakcik bas kat situ,..aku pun malas nak amik tahu lagi...yang penting masalah aku dah selesai..sekali tgk, bas tu macam kosong banyak...aku kiora2...cina2 tu dalam 10 orang...hahaha gila kan..nasib bak aku giatu, klo tak..dapat masalh besar dorang...haha..pastu, masuk pakcik driver tu tu dang gitau, "cina2 tu dari taiwan..datang melancong, tapi salah naik bas..nasib baik la kawan kita sorang tu perasan, kalau tak..tak tak tau apa akan jadi"..semua dalam bas tu pun tersengih2..ada jugak sebahagian dari dorang berpaling tgk2 aku...rasa malu pun ada..bangga pun ada lalalala..so, pakcik as tu cakap "ok,korang boleh duduk kat kerusi2 yang kosong"...aku pun duduk kat double seat sebab sepatutnya aku duduk single seat..tapi tak selesa...hehehe

Dalam perjalanan nak ke Kedah yang mengambil masa 6 jam tu..aku tidur je..hehe bila aku sampai je kat station shahab perdana, ada makcik aku dah tunggu...so, perjalanan aku dah berakhir...sekarang ni, new life aku di kedah pulak..huhu

Hye guys...seems like to long time that im not update this blog ..huhu..and dengan bantuan kenalan saya yang baru yang juga dikenalkan oleh kawan baru saya (hahaha berpusing2 gitu)..finally, i got 3 column my blog's layout...felt hapi..even that is not my own effort ...amikkkk! hahaha

Semalam kan Hari Guru...so, saya pun tak nak ketinggalan nak ucapkan selamat hari guru kat semua gur yang pernah mengajar saya...hehe sebenarnya saya dah hantar ucapan tu kat cikgu aku guna sms semalam..tak sangka, cikgu2 aku balas balik dan mendoakan kejayaan aku..hehe i am very compassion of it.. actually, during i am called student, i try to be successful one..but i have my own ability..tak dapat nak jadi betul2 seorang yang cemerlang..so, apa boleh buat..that is my destiny..moreover, i am lazy one...mana bleh dapat cemerlang lalalal..

what do i want to say?? argh...actualy, to many i wanna write down (typing pun hehe)...but i don't know which one first..i am confused. Argh!!!! Forget it..aku pun malas nak share skg ni..






arghhhhhh....(menjerit dlm hati)
aku try nak wat 3 column layout blog aku 2..
tapi tgk la apa yang jadi??huhu
skg ni mmg ada nmpk 3 column..
tp yg tgh tu nmpk kosong lagi..haha
aku tak dapatnak pindah2kan gedget aku tu..
myb server x ok kot..
(saja menyedapkan hati)

macam lawak lak aku tgk layout aku skg..haha
biasa la...aku bukan budak IT..
aku main edit2 jew code java tu..
aku sebenarnya faham pun tidak..hehe
tapi aku just ikut apa yang kawan bloger aku cakap..
so, setakat ni...baru itu yg jadi..huhu
wlu apa pun, aku akan terus berusaha sampai berjaya hehehe

wait and see!
(dengan penuh keazaman)

skg ni...apa yang penting??
tido dulu...zzzzz

Rule:
1. Put this badge in your awesome blog.
2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
3. Make sure you put the 'recipients' names here, along with their links.
4. Let them know about this

Aku nak bagi tag ni kat....

  1. Ismaqi (my noughty fwen)
  2. Fairuz selamat (wlupun ko dah ade tag ni) haha
  3. farhana (new fwen yg rajin msg kat shout box aku)
  4. UBi (yg gila2 sket)
  5. Qori (tinggi mencakar langit)
  6. Alai (si sazulisah)
  7. zul esproton (tarian yg best)
  8. lady mae (dari sandakan)
  9. kumin (tengkujuh hehe)
  10. hazirah (new fwen)
  11. sayalafaizul (new fwen)
  12. lilly (bising ketawanya tapi locok)
hahahaha....keep this k!

Mungkin masih belum terlambat untuk aku mengucapkan
"Selamat Hari Ibu"
untuk para ibu seluruh dunia..

Tapi, aku jauh utk mengucapkan "perkataan" itu
face to face with her...

Aku juga seperti korang semua..
walaupun aku jauh, aku sentiasa ingat kat mummy aku..
semalam aku hantar msg kat mummy aku..
cukup ringkas..tapi bagi aku itu cukup bermakna..

aku: Happy mother's day..mummy..i love u

Tapi tiada respond dari mummy..
takpe la..aku harap dia baca msg aku tu..
Em..mungkin mummy baru buka tepon..
dalam kul 10 malam dia reply..

mummy: Ok. thk you boy. rupanya ari ni ari ibu..

hehe aku hapi bila dapat balasan msg dari mummy..
lantas aku balas..

aku: yap..today is mother's day..

aku sengaja menegaskan hari memang hari ibu..

mummy: ok. anak mummy ingat slalu..

aku: of course i will
hehe

mummy: ok. mami mau tido da ni..slmt mlm

aku: ok mi..good nite

mummy: thks..


Ringkas jew..tapi aku rasa happy..
Miss you mom..
Tak lama lagi aku balik Sabah..

Hari tu dalam kenangan..time tu Julie kat Shah Alam, kununnya dia ada reunion ngan kawan2 lama dia..nak ke LCCT tapi takut ikut taxi..hehethen Julie roger aku kat kL..Minta tolong hantar ke LCCT..tapi bukan aku yang hantar..Nidal yang pandu kereta..yelah guna kereta nidal kan...hehe

Malam sebelum nak amik dia kat Shah Alam tu, punya la byk ikhtiar nak fikir...yelah, masa tu kena pulak hari isnin..jalan memang sesak, shah alam tu tak lah jauh..tapi kalau dah sesak memang akan terperangkap dalam 2 or 3 jam jugak..so, satu masalah jugak..fikir punya fikir...so, kami putuskan nak amik dia dalam jam 5 pagi..then, kebetulan malam tu kami kuar round2 kat KL..so, tak balik rumah la kami...lepak2 kat sana sini sementara nak menunggu jam tepat kul 5..

Setelah sampai masa, aku, nidal, ilyas, and rock yang g amik julie..kawan julie yg blajar kat uitm s.alam pun nak ikut kami sekali hantar julie g LCCT..memang bersesak jgk la kami..korang kira la berapa ramai dalam satu kereta. Nasib baik rock duduk depan, kalau dia duduk belakang, alamt memang tak muat...hahahah


Dipendekkan cerita, aku kami pun selamat sampai kat LCCT, juli punya la risau time tu sebab takut beg dia over berat...memang over pun...lalala so, terpaksa bayar dalam 100 lebih (tak ingat berapa)...tapi lebih berat 8kg..nasib cukup duit nak bayar..
So, julie...selamat bercuti dah kita jumpa lagi time konvo nanti..
bye..bye..

Malam tadi aku, nidal, and kawan2 nidal g main futsal..memang best i tell u guys..heheh before that, kami p makan kat food court pavilion "syurga makanan nidal kata"..aku pun on jew.. aku makan nasi ayam, and nidal makan kuey tiew..nyam...nyam..sodap! hahaha..

hah! lepas tu baru la nidal plan g main futsal. Habis semua member2 dia g rodger..bila dah confirm semua nak datang, kami p pulak boking gelang.

Tup..tap..tup..tap..kami pun main...hahaha (nak meringkaskan cerita sbnrnya) kami main cukup2 jew..5 lawan 5..mula2 tu aku jadi keeper..bila dah sorang member nidal (haris) ni penat..aku lak ganti...huhu..batu sekejap jew lari2 kejar bola, dah semput hahahaha gila babeng la..

Yelah, selama ni pun tak pernah turun p main futsal. Before cuti semester tu jew la..main ngan member2 course sekali...bayangkan, dalam setahun main 2 kali jew termasuk tadi..mana tak semput kui..kui..kui..

Apa yang yak bestnya, lutut aku dua2 luka..huhu memang gitu kalau aku jadi keeper..memang akan luka sana luka sini..ape taknya, aku dah anggap gelanggang futsal tu macam padang rumput pulak..tu yang sesuka hati aku p terbang sana terbang sini..hahaha nah, sekarang ni...aku jugak yang rasa akibatnya lalala dulu time sekolah menengah pun gitu jugak...lagi extrem kot hahaha.. tapi takpew, yang penting kepuasan..

Skg ni, nidal nak ajak g jogging pulak, nak fit kan badan katanya...aku on jew, tapi masalahnya, mampu ke kami bangun pagi2 nak joging nanti hahaha..