Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for April 2009

Arahan :
1. Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.
2. For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 Friends.
5. Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
angguk-angguk geleng2-ahli fikir
ok! sambil mengangguk and senyum

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURS
lucky..britney spears
just read in my blog if u wanna know about me..the easy way..

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
andai ku tahu-ungu
asalkan org tu baik...aku suka la.

HOW DO YOU FEEL TODAY?
kalis rindu-elyana
aku rindu kat kawan2 ku

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
andai ku tahu- ungu (skali lagi)
masih blur...

WHAT’S YOUR MOTTO?
sayang-sayang-alif aziz
menyanyangi semuanya!

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
mungkin-anuar zain
banyak kemungkinan..tak pernah tanya dey all aku ni camne...

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
kelmarin-farhan
Mungkin dorg fikir " camne la si boy r??? lama tak nampak dia..mcm kelmarin jew dia lahir, skg ni dah kat semenanjung..." kot!


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
mungkir bahagia-hazami
setiap hari aku inginkan kebahagian, tapi semua tu tak kesempaian..

WHAT IS 2 + 2?
seribu tahun-imran ajmain
kalau dua tambah dua..lama2 akan jadi seribu hahaha

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
sandaran hati-letto
tempat menumpang kasih...hahaha

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
lelaki ini-anuar zain
aku still jadi lelaki...hahaha

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
hanya kau yang mampu_aizat
kalau dapat la..aku nak capai cita2..

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
hilang-diddy
hilang sega rindu di dalam dada.

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
malu tapi mahu-dina
ntah la...myb aku dance kot tapi malu...yelah..kawin, kot2 tersadung kang..

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
bila terasa rindu-dafi
???? aku pun tak tau...men letak jew...lalala

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
itu kamu-estranged
kamu akan tahu apa hobby aku n apa yang aku suka kalau kamu membaca entry2 dlm blog aku..hahaha

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Gemuruh-faizal tahir
aku paling takut bila datang rasa gemuruh..huhu tak suka!

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
biarlah rahsia-dato siti
dah rahsia namanya...perlu tanya kew??? klo dah ramai yang tahu, tu bukan rahsia lagi namanya..am i right??

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
matahari ku-agnes monica
erm..aku tak tau rupa matahari di tengah hari..sebab time tu aku tidur jak..hahaha

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
situasi-bunkface
kawan2 ku...wlu apa pun terjadi, wlu di mana kita berada... kita tetap kawan..

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
bersama bintang-drive
haha...ntah apa2...takde kaitan langsung...blurrrr

Insan yang akan menjadi mangsa keadaan yang seterusnya ialah... jeng..jeng..jeng...

semua yang melawati blog aku...WAJIB!!!!

~Orang luar sana tak kenal kamu. Perjelaskan siapa kamu?
aku insan yang biasa..aku suka perkenalkan diri aku sebagai BOY
~Sikap kamu yang 'mantap'?
# suka beri senyuman
~Sikap kamu yang sangat jelek?
# kadagn2 lupa nama kawan..tapi ingat rupa org tu
~Apa gadet yang sentiasa kamu bawa?
# of course la Handphone
~
Dah berapa handphone kamu pakai selama neh? Senaraikan brandnya. Jenama handphone yang sedang kamu gunakan sekarang?
#banyak..tak ingat dah berapa huhu
#Nokia je aku pakai..ada la aku pakai samsung kejap..tu pun julie punya. sekarang ni aku guna nokia 5312 ekspressmuzik

~Siapa bestfriend kamu?

kat smkg

# mahani, sarol, arwah pai, ubi, mala, nisa, dll

kat umt

#ayie, noh, faizal, zul, ismaq, nidal, rock, jenggud, julie, angela, teng, wesly, miro, yeny, ermmmm...sape lagi r..

kat ums

#eddy, qori, mai, huda, lilly


~Siapa yang kamu sayang selain family?
# kawan2 karib aku
# grilfriend aku

~Lagi 10 tahun kamu jadi apa?
# suami yg baik dan berkerjaya

~Kata2
hikmah yang pernah kamu dengar dan paling kamu suka?
# aku adalah aku, kamu adalah kamu, tapi aku dan kamu mesti ada sedikit persaman untuk terjalinya persahabatan...like it!
~Dalam Blog kamu sudah ada berapa Followers?
# 11 org
~Senaraikan followers yang kamu paling suka?(Tak kira kuantiti) Kenapa?
#Semua aku suka....erm fairus kot..
# Sebab aku cerita dia best..
~Saya nak tag:
# semua yang baca tag ni!!!!!!! wajib!!! klo tak buat, berdosa! haha

Seawal pagi-pagi buta ni aku rasa terpanggil pula untuk memberi komen pasal tajuk entry aku kali ni..time aku tengah buka myspace aku, aku baca bulletin yang dipost oleh kawan aku dari umt. Apa lagi kalu tak pasal tajuk post aku ni la. Korang nak tahu tak siapa yang membenci Malaysia???? Mai sini aku nak habaq kat korang. Tapi baca dulu sampai habis....hehe

Bagi aku la, mereka ni sebenarnya tak tahu nak berterima kasih agaknya. Kenapa mereka tak datang sendiri ke sini, and nilai bangsa mereka yang menumpang keamanan kat negara kita sekarang. Memang saya tak nafikan, kebanyakkan bangunan2 yang megah berdiri kat negara kita ni adalah atas sumbangan daripada rakyat negara mereka. Tapi, bukan negara kita tak beri gaji kat pekerja2 tu. Dapat gaji ape..tu pun tak bersyukur lagi?? ewah..ewah..

Lepas tu, mereka kata jangan curi budaya mereka..Hello, macam la negara mereka jew ada budaya mereka...setahu aku, negara kita sendiri punya la banyak budaya kita sendiri. Then, dornag cakap pulak, jangan bagi resipi masakan mereka kat negara kita. Hahahahah tergeletek perut aku ketawa. Negara kita dah ramai chef2 yang bertaraf antarabangsa, so tak perlu nak curi resipi masakan dorg, aku rasa chef2 dari negara kita dah mampu nak cipta resipi sendiri. Aku rasa, rahsia resipi masakkan mak cik-mak cik atau nenek-nenek kat kampung tu pun tak eksplore lagi tau.

Ada kew orang2 kita boikot rakyat mereka? erm...cuba imbas sekejap. Emmm... rasanya takde pulak. Setahu aku, kerajaan kita menggunakan cara baik. Misalnya, nak menghantar balik rakyat mereka yang datang secara haram ke negara kita. Siap offer untuk hantar lagi u. Dah la datang secara haram, skg ni nak boikot2 pulak.. Sedar la diri tu sikit.

Kalau nak tgk dari segi industri muzik pula, rasanya kita menyokong muzik2 mereka yang datang kat Malaysia. Kita dah kira membantu mereka dah kalau beli album daripada negara mereka. So, mereka harus berbangga and berterima kasih kat mereka.

Lagipun, negara kita dengan negara mereka ni adalah berjiran. Satu rumpun lagi. Kalau dari segi perdagangan yang mana kita tak saling support-menyupport. Memang susah la. Tambah-tambah lagi krisis ekonomi skg ni kan. Dah la nilai mata wang mereka lebih kecil daripada negara kita, so kalau takde perdagangan antara dua negara ni camne? Lain la kalau mereka dapat support daripada bank dunia ke..U.S ke, takpe r.. Ni, nak kata kita macam2 pulak kan.

Aku tau, bukan semua rakyat mereka yang tak suka Malaysia, tapi gara2 segelintir rakyat mereka yang tak bertanggungjawab dan taksub isu ni la yang menyebabkan kita terus pandang serong terhadap negara mereka, mungkin dah ramai yang telah terpengaruh dengan ideologi mereka ni. Em... sedar la sikit, dengan tindakkan mereka ni akan menyebabkan perkara ni menjadi lebih teruk lagi nanti. Jangan disebabkan statement2 yang korg buat ni akan mengakibatkan perkara yanglebih teruk akan terjadi. Fikir dulu sebelum buat. Selidik dulu sedalam-dalamnya. Dengan mengeluarkan statement sedemikian, mereka secara tidak langsung akan menyebabkan harga diri dan maruah negara mereka tercemar.

Mesti korang dah tau rakyat dari negar mana yang aku maksudkan ni. Mungkin juga korang tak faham dengan ayat2 aku ni sebab aku ni bukan pandai mengarang sangat hehehe.

By the way, kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut. Korang baca la sendiri kat dalam myspace ni
(click here).. aku sendiri pun dah baca apa yang terkandung dalam myspace tu. Rasa menyirap pun ada. So, korang baca la pulak and nilai sendiri k.


Well, skg ni aku dah kat Kuala Lumpur,konon-konon mencuba nasib nak cari kerja kat sini.. setakat ni aku ikut dulu perancangan nidal camne.. eh, lupa plak..wat sementara waktu ni, aku stay kat rumah nidal kat taman melati.. pagi tadi kami sampai kat sini..lebih kurang kul 12.30 pagi kami bertolak dari terengganu..

pejam celik pejam celik, rupa-rupanya dah habis aku menuntut ilmu kat UMT. Betullah kat cikgu sekolah menengah aku dulu. Sekejap jew 3 tahun tu. Rasa macam semalam jew aku kat sini and sekarang ni dah habis. So, buka buku baru la pulak, jalan cerita baru, episod baru..

Last exam aku on 22 April ari tu..habis jew menjawab soalan, aku dah dapat rasa satu kelapangan di dalam dada. Yelah, dah tak perlu nak menghadap nota lagi hehe..aku tengok kawan2 aku yang lain pun sama.

Kengkawan, kita semua dah habis belajar dah! Dunia baru sedang menanti kita di luar sana. Ya.. melangkah jew dari dewan peperiksaan, jiwa aku dah kosong, dah tak fikir dah pasal study. Kami stay kejap kat luar dewan just semata-mata nak menghabiskan masa bersama-sama. Kami tangkap gambar beramai-ramai. Saling bermaaf-maafan antara satu sama lain. Yelah, sepanjang 3 tahun duk bersama, mesti ada jugak bermacam-macam cerita. So, guys sekarang ni 0-0 k! Lepas ni, masing-masing dah membawa diri. Ada yang nak sambung study, ada yang plan nak kerja, mungkin jugak ada yang nak kawin hehe..
Then, malam tu pulak, ajik dah plan main futsal utk 1 kos main, memang meriah la oleh kami. Kami amik peluang untuk bergembira bersama2. Aku pun main sekali, huh!..lama tak bersukan ni, memang sakit badan lah, semput pun cepat datang, menang atau kalah tu lain cerita, yang penting enjoy.
Sambil-sambil tu, sempat pulak kami raikan birthday budak satu kos yang kebetulan birthday hari tu. hehe...memang terharu lah..so, selamt hari jadi buat kak akma and suria. Mesti korang teringat suprise birthday party ni sampai bila2 kan sebab di buat pada saat2 kita nak berpisah.

Keesokkan harinya, kami buat BBQ kat pantai dalam kul 3 ptg. Sori la, sebab aku tak upload gambar time BBQ tu. Wlu apa pun, kenanganan tu mesti kita tak akan lupa punya. Sebelum siap program BBQ tu, tiba2 lak hujan turun. Hemmm...memang basah kuyup la...nasib baik aku tak basah, sbb aku sempat capai payung. Ntah sape punya aku g kebas. hehe lepas tu kami berkumpul pulak kat rumah en. nazli. kumpul sekejap je kemudian sekali lagi situasi sedih menyelubungi suasana, tambah2 pulak time tu masih mendung, seakan-akan mengiringi perpisahan aku dan kawan2. Sebab malam tu, ada yang dah bertolak balik ke kampung halaman masing2.. termasuk aku la. Tapi aku tak balik Sabah hehe

Ok kawan2. I just wanna say here that i hope you guys will be success in ur life. Kita akan berjumpa lagi time konvo nanti dalam bulan Julai. See you soon...

Hehehehehe...
tajuk post aku kali ni macam tak bleh blah..hehe
erm..bukan ape..
hari ni adalah last paper final exam aku..
tak sabar rasanya nak menjawab kertas terakhir ni..
even last paper ni paper killer..huhu

aku tak tido lagi ni sbb aku plan tido lepas jwb periksa..
erm..relex la beb..kepala hotak aku ni dah tepu
tuk membaca lagi..hahaha
sebab tu seawal pagi2 buta ni aku fikir nak tulis blog aku..

oh ya...
lupa plak aku nak khabo...
tepon aku dah baik..
aku hantar kat kedai tepon di bandar..
even aku bayar Rm160..tapi aku puas hati jgk..
sbb tepon aku dah sihat semula...
akan ku jaga baik2 kali ni..hahahaha

ok...tu jew..nak out dulu...
jumpa di lain cerita plak...

arghhhhhhhhhhhh!
sedihnya aku....
tepon kesayang aku dah rosak..
skren dah pecah sebab aku terhimpit sendiri ngan lutut aku..
dah la byk gmbr lagi belum pindah kat laptop..
pastu...number tepon lagi aku tak backup..
arghhhhhhhhhh!
mau hantar p kedai tapi takde duit sekarang..
sengkek gila...
takde semangat nak study terus..
esok ada paper..

hari tu dalam sebulan sebelum exam..
budak2 india kat umt ada wat mlm kebudayaan..
so, kitorg pun datang jugak kat DSM..
support acara dey all ni..
memandangkan kelab dey all ni di bawah naungan AKASIA..

apa yang aku tak sangka sekali..
kawan2 aku ni yg semangat sekali..
korang tau apa..
dorg siap pakai baju sari lagi
semata2 nak menghadiri malam kebudayaan tu..
bangga jgk la sbb kawan2 aku ni bkn kaum india..
dorg ni semua berasal dari sarawak..
so, korang faham2 la dorg ni kaum ape kan...hehe
memang tak sangka sbb..
cantik jgak dorg pakai baju sari..
datang dow! hehehe..
ngan angela
ngan ting
ngan julie
bersungguh angela pose ngan aku even depan bf dia
hahaha...
sabo je la maliki oi...hehe
ha..time dalam dewan tu..
dgn dey all la aku duduk...

erm...seb baik aku tak pakai baju india lelaki..
klo tak, mst nmpk cam india jgk..
sbb dah la aku ni gelap sikit..
hehehe

KOD : SOS4200
NAMA KURSUS : DEMOGRAFI DAN DINAMIK POPULASI
TARIKH : 05/04/2009
MASA : 12.00-2.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 423

KOD : EKN 4532
NAMA KURSUS : PUBLIC FINANCE
TARIKH : 09/04/2009
MASA : 12.00-2.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 89

KOD : BBM3203
NAMA KURSUS : BAHASA, BUDAYA DAN MASYARAKT
TARIKH : 12/04/2009
MASA : 9.00-11.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 38

KOD : BBA3203
NAMA KURSUS : ENGLISH FOR OCCUPATIONAL PURPOSES
TARIKH : 16/04/2009
MASA : 3.00-5.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 515

KOD : SOS4301
NAMA KURSUS : PENILAIAN DAN PEMANTAUAN PROGRAM
TARIKH : 19/04/2009
MASA : 12.00-2.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 274

KOD : SOS4500
NAMA KURSUS : ANALISIS POLISI AWAM : AMALAN DAN PROSES
TARIKH : 22/04/2009
MASA : 12.00-2.00
TEMPAT : DEWAN SULTAN MIZAN
NO MEJA : 215

kepada kengkawan ku sekalian..
via my lovely blog here...
i wanna wish u guys..
"selamat menjalani final exam for this semester.."
hope u guy will be fine always during this exam season..
ye la...kalo x sihat, camne nak jawab exam...ye dok?
that is da point....chewah!
then...simple words to u guys..
all the best...
besides, i wanna make apologise to all my fwens..
if i did something yg wat u all terasa..
sbb aku ni memang kuat menyakat jugak..hahah
dah jadi habit kan...
sbb itulah aku...

bila fikir sal final exam ni..
that means, tak lama lagi aku kat umt ni...
dulu, 1st time datang terengganu ni...
rasa cam lama sangat nak habis 3 tahun...
tapi bila dah di hujung2 final year ni..
rasa sedey la plak...huahuahua
sbb dah mcm sebati kat sini...hahaha

oh ya...
aku tak amik lagi slip final exam aku..
sbb aku tak print lagi slip penilaian pensyarah..
laptop aku lak wesly bawak p kampus..
slip tu aku save kat laptop aku..huhu
wesly lak habis kelas kul 5 ptg ni..
so, esok la aku amik slip tu..
dah la esok hari terakhir...huh! sengal!

...selamber sudah...

pasal nak jawab exam plak..
of course gua tak prepare apa2 langsung...
gila kan...tapi apa susah..
i will do like what i did for final exam be4 this time...
1 subjek for 1 nite...hehehe
ala...semua student pun gitu...
but i tell u that my subject for this final year...
foh!..there hv a little bit complicated,
pening kepala jugak..memang giler babi la org ckp..
haha...dah tu...aku tau byk subject killer..masih wat bodoh..
well, spt biasa...

...selamber sudah....

hahahaha.....