Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Archive for February 2009

erm..kemarin, ntah kenapa aku jatuh sakit tibe2, sblm tu pun aku dah rasa tak sedap badan..yelah sejak balik dari lawatan akademik kat KL.. hangin badan aku pun tak menentu...memang sakit yang mengejut la...lebih complate aku gitau aku sakit perut (cirit-birit) + sakit dada..
pagi2 tu..aku sempat lagi p discussion kat library ngan group member aku..kitorg bincang sal esimen yg masih tertangguh lagi...huhu time tu aku dah mengeluuh dah yang aku sakit perut.. then, bila dah siap discuss, aku pun bergegas kuar dari libry sbb nak g tandas..lagi pun ada kawan aku nak jumpa kat luar libry..sbb aku nak bagi rokok dia yang tertinggal time lepak kat gerai ameen...lepas aku dah buang hajat...arwin ajak aku g makan kat restoren di canselori...aku pun g jelah, tapi time tu aku memang dah tak selera nak makan..aku amik makanan pun sikit je..bila nak bayar tu...aku rasa pitam dan nak muntah...apa lagi aku bergegas g tandas...punya la banyak aku kuarkan "benda2" tu dari perut..fuh...memang lemah longlai la...serius, aku terbaring kat tandas tu...seb baik tandas tu bersih..klo tak korg bayangkan la camne kan...huhu
bila dah bertenaga sket aku gagahkan diri berjalan menuju ke restoren tadi...arwin memang dah siap makan dah..aku ckp aku tak selera mkn kat dia...arwin ckp muka aku memang pucat time tu..then, dia suggest g klinik pas mkn...

dipendekkan cerita, pas mkn kami berdua terus g kompleks kuliah sebb arwin kuliah kat kk10, aku lak menuju ke pusat kesihatan pelajar (PKP) ...nak tunggu PKP ni buka jam 2 lama lagi...so aku pun baring la kat kerusi panjang kat luar tu...lantak la kat pelajar2 lain...peduli apa aku...

tepat jam 2..aku pun masuk bla...bla..bla...sampai la giliran aku dipanggil..
doc : ape ceritnye awak ni?
aku : ermm..tak sedap badan ar..sakit perut, cirit-berit, and sakit dada....bla..bla..
doc : sejak bila lagi?
aku : adelah dlm 3 hari (lantak la...aku hentam je sbb mls nak kira brp hri dh simtom ni)
doc : ok.. (smbil amik steleskop and letak kepala benda tu kat blkg aku).. tarik nafas dalam2..
aku :..issssss...ahhhhhhh...issssss....ahhhhhhh
doc : eh, bahaya ni...awak tarik nafas tak dalam...means tak sampai habis..paru2 awak banyak kahak..

erm...memang betol pun, aku pun sebenarnya rasa tak dapat bernafas dgn betol...aku tarik nafas just cukup syarat tarik nafas je..tapi tak sampai hujung pun...faham kan...

doc : ok...awak ikut saya kat bilik hujung tu..

aku pun ikut la...

doc : sy bg awk CO2 ni...apa yg sy nak awak buat..tarik nafas dalam2..then, tahan dlm3 saat..pastu hembus..klo nak buang kahak..tu kat sink tu...

aku angguk tanda faham..


ni first time aku guna benda tu huhu

then, bila dah habis bab2 guna co2 tu...aku pun balik ke bilik doc semula..dia kata...

doc : sy bagi awak mkn ubat utk perut awak dan paru2 awak dlm sekali gus..tapi ingat, makan tuk ubat paru2 dulu...sejam lepas tu..baru mkn tuk perut plak..

sampai nak balik pun siap doc tu suh ambulance htr aku balik hostel..huhu sebab aku kan takde kenderaan...jalan kaki je..

sampai je kat hostel..memang kerja aku kuar masuk tandas la...huhuhu lemah seluruh badan.. bila makan atau minum je...aku akan muntah kan balik...even aku minum air kosong sekali pun..so, aku tak datang kuliah petang tu...seb baik doc bagi MC 1 hari..

tau nape aku menjerit????
sebab...aku boring giler babeng...
hu..hu..hu..
baru semangat nak tulis blog ni..
tapi rasa boring sebab tak dapat nak upload gmbr..
sbb wireless sgt low...
benci! benci! benci!
so, mesti boring nak baca kan...
well, sok2 aku tulis yg panjang2 k...

oh ya...sal pengembaraan kL tu..
aku tak dapat nak cerita lagi skg..
sbb takde masa dow..
byk keje nak wat..
huhu..
so, sape yg mengikuti cerita tu
harap maaf k..
hehehe
nanti aku post jgk...muah!

k 2 jer...daaaaa.....


rasa mcm lama tak up date blog ni...
tgk tu...dah datang dah malas aku..
banyak cerita sebenarnya nak share..
tapi...itulah...malas punya pasal...haha

takpe la..aku cerita luk apa yg dah berlaku..
erm..malam tadi ada konsert sempena minggu mpp umt..
over all nampak ok..biar pun terdapat gimik2 yg tidak
sepatutnya berlaku tapi berlaku..

ada jgk kump2 band yg perform baik..
ada jugak yg perform sederhana...
and ada jugak yg perform..ermm...boleh laaa..

budak2 tarian pun x ketinggalan wat persembahan..
dey all menari menggunakan lagu "aku stecy"
pun...boleh laaa...lagi pun dey ol praktis x lama..
pun menghiburkan audience gak..hehehe
ni antara gambar time band2 tu perform..
sowi la..gambar tak memuaskan...huhuhuh
ni lak gambar aku tgh pegang ular daun..
kecik je...tak best..
klo ular sawa baru best...
angela pun mau jgk pegang ular tu..
tapi dalam kegelian..hehehe
ni pun aku dah berapa kali sound "jgn bergerak"
sebb camera tepon aku ni lambat sikit..hehe
mamat ni pun nak jugak kena gambar..
amik je..tapi tgk ular tu...dah meliar...hahaha
erm...tengah aku nak upload gambar..
tiba2 lak aku nampak gambar 2 org manusia ni...
rupanya pinjam tepon aku nak bergambar..haha
ok2...disebabkan dah ada dlm tepon aku...
upload jelah...
kamu berdua tau kamu mcm apa???
mcm "jani labuh tekangkang, taok sik???"
hahahahaha jgn mrh..
byk2 gmbr korg...gmbr ni nmpk sweet sket..
(tah dah berapa kali kor pose, penuh memori tepon trus)
kahkahkahkahkah

ok...cukup dlu...daaa

erm..nampaknya
hari ni aku tak menulis cerita yg panjang2..
dari awal lagi aku ada group discussion
after that, aku g layan facebook aku..
biasa la...baru nak belajar..
nampaknya aku dah pandai sikit2..
hehehe...rasa tak lengkap lak klo aku tak upload gambar..
jap ar..aku nak pilih gambar dulu..
yg mana satu aku nak upload erk...ermmmmmm
aik..apasal lak aku upload gambar ni??
hah...tuk pengetahuan korg..
sblh aku is eddy, serina, n mai..
ni lah kawan2 aku kat ums..
sama2 berjuang dalam program SEMEGA
memang program SEMEGA kat ums ari tu sgt best..
aku yg mencapap kat sana pun sgt la dialu2kan leh dey all..
thanks guys of SEMEGA

aku suka dengar lagu tema SEMEGA UMS..
best dow!...klo korg nak dgr..boleh je..
(click here)

miss u guys..

~boy~


tadi time kelas English for occupational purpose..
dari kul 8 till 11 mlm..
korg tau..kami present interview application job...
hahaha..memang kami tak prepare langsung...
so...main bantai jak la..

sebenarnya..present ni lecturer mintk wat macam lakonan..
so, kami wat betol2 macam menghadapi interview la kunun
of course fully in english language
aku xtau apa aku cakap..
aku hentam kromo jak tadi...
tapi masih boleh difahamilah..kot!
yg penting aku tak tgk teks..
like other guys..hehehe bangga sket!
camni la keadaan presentation tu..
tgk tu..ni dipanggil interview by grouping..
time ni, group aku dah siap present..

memang mengong la present ni..
we're not ready yet actly but during present we look cnfident..haha
farah, aku, shima, and faizal jadi inteviewee
talib, maslina, and angah lak jadi interviewer..
mmg mcm btol2..on da spot org ckp..
adakah angah suh aku menyanyi..
sbb dlm introduction 2 aku ckp aku i can sing, dance..bla..bla
then,talib lak suh aku nyanyi dlm B.I
mana ku tau..
so, aku nyanyi la dlm malay..
lagu "hanya kau yg mampu by aizat"
baru 2..3 rangkap gitu..
terus talib ckp..stop..stop..
this is not singer interview..
siot tol...
padahal, dorg yang suh aku nyanyi tadi kan..kan..huh!
memang satu kelas ketawa la..
tapi aku wat bodoh je..sbb dlm interview session kan..
ni dressing aku tadi...haha
ni rabihah and kak long..
rabihah ni salah sorg yg paling lawak kat kelas aku..
aksi dia mmg lawak spontan la..terutama eksprisi muka dia
dorg dua ni satu kos aku..
dorg lum present lagi..next week lecturer ckp..
org tganu bilang.."dok dang means x sempat"
takpa lah..yg pnting kami dah present..
yahooooooo.com (apakah??)
hah...ni gambar yg kitorg discuss pasal interview ari tu..
paling depan ni shima (merungut dia sbb aku tak masukkan gmbr dia dlm blog ni)
hehehe..yg tgh tu la angah..hujung tu lak maslina..

shima..aku nak promote gmbr ko lagi ni...jap ek..
nah...yg putih melepak, n motel comei lote tu la shima.
gmbr ni diamik time program underground kat taman pertanian sekayu..

hehehe...puas hati ke shima??
dun worry...saham ko mesti naik kali ni..hehe

ok..thats all for dis time..muah!!!

seperti yang dijanjikan..
kali ni perjalanan kami lebih jauh..
and bilangan kami pun bertambah...dari empat org jadi 5 org..
kali ni, org ke-5 ialah arni..
pehhh...gila kan..sebab semua sumbat dalam kereta kancil amin..hehe
kami dah plah..ni tina yg cakap..
aku, arwin, and arin duduk belakang..
dia duk depan sebab badan dia besar..
lau dia duduk belakang alamat tiada ruang bernafas (ayat aku) hehe
kami ikut jak ckp pgrh progrm..owah pgrh progrm???
camni la kedudukan kami dlam kereta tu huhu
aku siap bawa bantal lagi..sebab aku tahu
perjalanan jauh..and mesti penat..
so, sedap sikit klo tido..
korg dua ( arwin+arni) lantak korg la..haha

huhu...kali ni aku bertekad amik gambar spjg pjlnan..
jom...teruskan membaca k..

sebelum berjalan jauh...amenn nak cuci luk kereta dia..
katanya...biar selesa..hehehe ni kereta dia yg dah dimandikan sabun..
huh! semangat abg tu cuci kereta ameen kan...chaiyok!

erm...time ni tina and ameen tgh bincng ape tah..
myb pasal nak tempat yg bakal kami tuju kot..ayat poyo
aku and arwin pun sempat jgk berpose...hehehe
arni time ni krg tau g mana??
hah...dia baru kuar dari tandas...hahaha
sempat lagi aku candid gambar dia kuar tandas..
jahat aku kan..klo arni tau aku post dlm blog ni..siap aku..
lariiiikkkkkkkkkkk!!!!!
peh...pjg jgk cerita aku ni kan..
ni baru kat terengganu..
gmbr di atas tu aku suh tuna amik..
tu la lambang kebanggaan tganu..
tulisan yg nmpk cantik bila malam
"peliharakanlah terengganu"

sebelum kami kuar dari tganu..kami singgah luk di losong..
nak beli keropok lekor basah..nak bg sbg buah tgn kat rumah yg bakal jadi tmpt pgniapan kami.. (kazen tina)...
ni la kedai yg kami pilih..
apa yang menjadi perhatian aku n arwin time di kedai ni ialah
pak cik di bawah ni
hahaha...tgk tu..betapa semangat dia nak tuggu keropok lekor dia siap.
heheeh siap wat aksi lagi...haha
sempat lak aku amik gmbr ni tnpa pgthuan dia hahaha
larikkkkkk!
time di high way..arwin dah tidur time ni...nynyk siot!
seb baik x berdengkur..
klo berdengkur...memang aku sumbat hidung dia...hahaha
ni aku amik time nak masuk terowong..
mcm merentas masa jak ni..
sbb siap ada meter kan..hehehe dah dekat KL dah ni..

dipendekkan cerita..selamatlah kami sampai di umah kazen tina..
ameen balik umah dia..kami ber4 lak stay kat umah kazen tina..
tgk tu...wat muka hapi yg tgh kehausan..haha
hehe...aksi kepenatan nih...
dlm kepenatan..sempat gik arni nak mintak snap..
(dia mintak ke aku yg snap sndri..hehe)

esok pagi...kami bangun jak dorg tgh wat kueh..
penuh ceria ni..
sedap tau kueh tu..

hari tu...kami plan nak jalan2 kat KL..
oh ya...umah kazen tina ni kat shah alam, selangor..
so, kami menumpang nek teks la smpi kat giant kwsn shah alam tu..
akku tak tau sgt..then, ameen akan amik kami kat giant tu..
erm...hari tu..kami plan nak jalan2 kat bukit bintang..
gambar tu dalam perjalanan nak ke bukit bintang la ni..hehe
kat sana...xde benda yang best...sebab byk kedai yg tutup sempena ry cina..
so, takde barang yg dibeli...juz cuci mata je la..
ni suasana di ruang bwh dlm bukit bintang tu..
aku snap gambar ni dari atas...
cantik jgk..pentas bah tu..
pas dah puas...kami duduk kat luar..blkg tu air pancut..jap ek..
hah..ni la air pancut tu..
korg tgk btol2..
apa patung budak tu buat..hehehe
lu pikir la sndri!
gmbr ni kat central market..
dlm tu di jual mcm2..terutama kraf tgn..

erm...aku rasa setakat ni la dulu..
pjg sgkt siooot..aku pendekkan cerita
pas tu...kami balik ke shah alam naik bas, monorail, pastu teksi..
ameen tak dapat htr kami smpai ke rumah..
so terpaksa balik sndri..huhu

jgn lupa
ikuti cerita percutian kami ni di trip ke Kuala Lumpur 2..
bersambung.....

orait..tengah boring2 ni wei..
aku nak cerita la pasal percutian aku and member2 time raya cina ari tu..
pehhh...memang cuti hari tu penuh terisi ngan baik punya...

perjalanan pertama kami adalah g kelantan..
hajat sebenar aku ikut ni sebab
member aku ajak p kawin member dia sama2 bljr diploma dlu..
kat besut je..tapi bila aku cakap aku tak pernah g kota baharu..
terus member aku tu bawak p sana..dekat jak pun dari besut..
alah, member aku ni tuan punya kiosk tu la..ameen..
dalam trip ni...
hanya aku, tina, ameen, and arwin..

erm...adalah dalam 1.30 jam perjalanan kami ke besut..
so, sampai la ke rumah yang dituju..
kami tgk...majlis yg biasa2 jak..tak ramai org..
myb keluarga2 pengantin jak yg datang..
bagi aku...kawin gitu memang jimat kos..hehe
erm.....tu la gambar pengantin tu..
sebenarnya pasangan pengantin tu kawan amin..
aku tak amik gambar banyak time ni..huhu
rugi btol la..
takpe la.

pas dari tempat org kawin tu...kami terus blah ke KB..
kat sana kami hanyan jalan2 kat KB Mall..
di KB Mall tu..dah ada member yg tunggu..
ismaq nama dia..so, dia la jd guide kami kat sana..
dah jalan2 tgk KB Mall tu..
aku sempat amik gambar ni je..
hak..hak..hak..
memang lawak la aksi ameen..
nak jadi model baju...tibe2 baju tu terlepas..
klo la ada notis..
(kalo angkat dikira beli)
memang aku la org pertama larikkk..hahaha
gambar ameen tgh jadi model baju..
sebenarnya gambar ni diambil sebab
nak promote "bintang kelip" supaya pakai bj ni klo perform..
baju pun berbintang2 gitu...hehehe
nak tau bintang kelip lebih lanjut?
(clik here)

pas tu ismaq ajak g makan malam kat umah dia..
lagi sekali rasa rugi tak amik gambar kat umah dia..
tak amik gambar hidangan istimewa mak dia..huhu
kam dihidang makanan kampung..
belut, ikan masin, sayur sket, ikan goreng, petai..
(aku juz dapat cerita jak...sowi)

korg mesti nak tgk ismaq ni rupa dia camne kan...
hah..ni la dia..aku grab gambar dia ni dari myspace dia
hahaha sori la ismaq..aku terpromote ko lak..reda je ek..
rumah dia kat KB jgk...x jauh dari bandar..
dalam gambar ni baget nmpk macho wak3
nak kenal ismaq????
(click here)

then...kami bertolak balik ke UMT dlam kul 9 kot..
pastu sempat lagi singgah g minum kat kedai tepi jalan..
sebab nampak warung tu vouge..hehe datang dow!
and kat sini kami sempat amik gambar..
korg tgk la muka2 yg kepenatan ni tp maintain ceria..
ni gambar arwin and aku..
(wat2 muka ceria..padahal kepenatan)
ni lak gambar tina and ameen..
tgk tu...dua2 wat muka yg kunun2 ceria..
padahal cover penat...hehehe

dalam kul 12 baru kami sampai kat UMT..
hehehe...
memang best la perjalanan kami time tu..
tapi kesian jgk kat ameen coz dia sorg je yg drive ulang-alik hehe..
nak suh salah sorg dari kami...alamat x sampai la kami..
sebab sumer tak tau drive...
aku...nak tekan break pun tak tau...hahaha
jgn kan drive..lu pikir la sendiri...hahaha

malam tu...kami tidur awal...sebab..
esoknya....perjalanan kami akan lebih jauh..
nak ke mana plak??????
esoknya..kami ke KUALA LUMPUR plak hehehe





well..wanna noe ek? hehehe
hari ni kelas aku start kul 2 ptg..
kelas demografi and dinamik populasi..
erm...seperti biasa..
aku bersiap-siap..
erm...
"hari ni nak pakai baju apa erk??"
saja bermonolog sendiri dalam hati...
fikir jap...setelah aku belek2 semua baju aku..
aku putuskan nak pakai baju biru..then, aku pakai baju ala2 vest..
pastu aku pakai seluar jeans...
and pakai kasut everstar..
gaya ni dah biasa aku pakai..
lantak la...lagi pun dalam kelas aku ni..
aku jak yang pakai style gini hahaha

seperti biasa jugak...aku jalan kaki sorg jak p fakulti aku..
sian kan aku..xpelah, lagipun dekat jak dari hostel..
ni dalam perjalanan aku ke fakulti..
belakang aku tu hostel...
panas kan..dahla aku xde payung...hehe
klo ade pun...lom tau aku pakai..hehehe
leceh la..(pemikiran lelaki selalunya gitu)
sebelah kiri aku..pembinaan kompleks sukan still in progress
sebelah kanan tu plak..pembinaan pusat kesihatan and kegiatan pljr..
still in progress also..
hahaha...boring2..tangkap bayang sendiri..
dengan niat..nak gitau korg betapa teriknya matahari tu..hehe
lepas tu...aku kena melalui dewan sultan mizan ni..
kat dewan ni la biasanya kami amik exam final..
kat sini jgk dah beberapa kali aku perform menari..
chewah...semua pun mau dibagitahu..hua3
lantak korg lah..
hah..this is my faculty..
for your information..
design fakulti aku ni bentuk ketam klo tgk dari langit..
macam2 kan..
dah la dewan bentuk penyu..
library plak bentu ikan..
hahaha...bermotifkan hidupan laut sgt..
hah, sempat lagi posing time lecturer tgh mengajar kat depan..
hehehe...actually, aku pun duk depan gak..
tapi bahagian tepi sikit..
erm...macam pucat kan muka aku?? huhu
entah lah...mcm org sakit jak nih! lantak la...
tgk course mate aku tu..
semua rajin nak salin nota...apa kes bai???..
sedangkan nota akan diberi nanti..hehehe
makin la aku bertambah malas menyalin kan...hahaha
time sesi perbincangan..
aku nampak kawan aku pakai jam tangan tu...
"cantik..leh aku pinjam jap?"
then dia kata..(ngan slang klate)
"cantik ghapo! jey doh lamo doh nie.."
ngan selamber dia buka and bagi kat aku..
erm...sekali aku pakai...
"sesuai jgk..mcm artis plak yg pakai..hehe"
budak tu senyum je..pempuan..duk sekumpulan ngan aku..
hehehe sesuai tak aku pakai????
oh ya..klo kawan2 dr form 6 aku perasan..
aku masih pakai lagi gelang warna kuning tu..
dah tak dapat buka dah..hehe
erm..lepas sesi perbincangan..
lecturer kata "ok...take five"
then semua merungut...hehehe
lecturer "ok..ok..ke nak 10minit?"
"yeaaaah!"
sesetengah bersorak...boleh ke gitu??
hehehe
gambar tu aku amik time kitorg nak susun kedudukan kerusi
ke bentuk asal...aku lak keluar jap g tandas..
saje nak mengelak...taknak susun kerusi tu..haha

time aku dah nak concentrate nak focus..
tiba2...trrrrt...trrrrt...
bergetar tepon aku...seb bek aku dah silent..
"sape plak yg htr msg ni?"
tgk...tgk..mms masuk...
excited jgk aku...ingatkan gambar ape kan..
rupa2nya...kawan aku hantar gmbr kucing ni..
dia kata...
ni la kucing yg dia cerita kat aku baru2 ni..
kucing tu tiba2 datang kat umah dia..
tah sapa punya pun dia tak tau..
so, dia la yang jaga kucing tu skg..
kawan aku ni Mahani nama dia..
jadi mama kucing la ko man....haha

erm...bagi korg comel ke kucing tu?
erm...boleh la dikatakan comel utk kategori kucing...hehe
3 color plak tu..bleh masuk pertandingan kucing 3color nih..
erm, lau korg perasan la...selalunya
kucing jantan yg 3 color ni tak menjadi..
pendek kata pendek umur..
tah la...betul ke gitu???..
org tua ckp la....bukan aku k...hehehe

ok...kelas aku sepatutnya habis kul 4...tapi lecturer tu wat habis awal..
so, dlm kul 3.30ptg dah habis....
tgh semangat nak ke kelas kul 5-6..
tibe2 ada announcement...
"kelas peteng ni and malam ni BATAL"
ape lagi...bersorak la semua..
termasuk aku jgk..hehehe

erm...apa lagi erk??
takde dah kot nak tulis..
ok. aku chow dlu..hehe

~boy~