Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

erm..kemarin, ntah kenapa aku jatuh sakit tibe2, sblm tu pun aku dah rasa tak sedap badan..yelah sejak balik dari lawatan akademik kat KL.. hangin badan aku pun tak menentu...memang sakit yang mengejut la...lebih complate aku gitau aku sakit perut (cirit-birit) + sakit dada..
pagi2 tu..aku sempat lagi p discussion kat library ngan group member aku..kitorg bincang sal esimen yg masih tertangguh lagi...huhu time tu aku dah mengeluuh dah yang aku sakit perut.. then, bila dah siap discuss, aku pun bergegas kuar dari libry sbb nak g tandas..lagi pun ada kawan aku nak jumpa kat luar libry..sbb aku nak bagi rokok dia yang tertinggal time lepak kat gerai ameen...lepas aku dah buang hajat...arwin ajak aku g makan kat restoren di canselori...aku pun g jelah, tapi time tu aku memang dah tak selera nak makan..aku amik makanan pun sikit je..bila nak bayar tu...aku rasa pitam dan nak muntah...apa lagi aku bergegas g tandas...punya la banyak aku kuarkan "benda2" tu dari perut..fuh...memang lemah longlai la...serius, aku terbaring kat tandas tu...seb baik tandas tu bersih..klo tak korg bayangkan la camne kan...huhu
bila dah bertenaga sket aku gagahkan diri berjalan menuju ke restoren tadi...arwin memang dah siap makan dah..aku ckp aku tak selera mkn kat dia...arwin ckp muka aku memang pucat time tu..then, dia suggest g klinik pas mkn...

dipendekkan cerita, pas mkn kami berdua terus g kompleks kuliah sebb arwin kuliah kat kk10, aku lak menuju ke pusat kesihatan pelajar (PKP) ...nak tunggu PKP ni buka jam 2 lama lagi...so aku pun baring la kat kerusi panjang kat luar tu...lantak la kat pelajar2 lain...peduli apa aku...

tepat jam 2..aku pun masuk bla...bla..bla...sampai la giliran aku dipanggil..
doc : ape ceritnye awak ni?
aku : ermm..tak sedap badan ar..sakit perut, cirit-berit, and sakit dada....bla..bla..
doc : sejak bila lagi?
aku : adelah dlm 3 hari (lantak la...aku hentam je sbb mls nak kira brp hri dh simtom ni)
doc : ok.. (smbil amik steleskop and letak kepala benda tu kat blkg aku).. tarik nafas dalam2..
aku :..issssss...ahhhhhhh...issssss....ahhhhhhh
doc : eh, bahaya ni...awak tarik nafas tak dalam...means tak sampai habis..paru2 awak banyak kahak..

erm...memang betol pun, aku pun sebenarnya rasa tak dapat bernafas dgn betol...aku tarik nafas just cukup syarat tarik nafas je..tapi tak sampai hujung pun...faham kan...

doc : ok...awak ikut saya kat bilik hujung tu..

aku pun ikut la...

doc : sy bg awk CO2 ni...apa yg sy nak awak buat..tarik nafas dalam2..then, tahan dlm3 saat..pastu hembus..klo nak buang kahak..tu kat sink tu...

aku angguk tanda faham..


ni first time aku guna benda tu huhu

then, bila dah habis bab2 guna co2 tu...aku pun balik ke bilik doc semula..dia kata...

doc : sy bagi awak mkn ubat utk perut awak dan paru2 awak dlm sekali gus..tapi ingat, makan tuk ubat paru2 dulu...sejam lepas tu..baru mkn tuk perut plak..

sampai nak balik pun siap doc tu suh ambulance htr aku balik hostel..huhu sebab aku kan takde kenderaan...jalan kaki je..

sampai je kat hostel..memang kerja aku kuar masuk tandas la...huhuhu lemah seluruh badan.. bila makan atau minum je...aku akan muntah kan balik...even aku minum air kosong sekali pun..so, aku tak datang kuliah petang tu...seb baik doc bagi MC 1 hari..

3 Responses so far.

  1. ALI XY says:

    bah.. baik-baik je ko tu

  2. Belle says:

    hekhekk...
    sakit2 pn smpt lgi brgambar.
    hebat=p

  3. Anonymous says:

    vab банк
    vab банк
    [url=http://globalist.org.ua/?p=19244]vab банк[/url]
    http://globalist.org.ua/?p=19244 - vab банк

Leave a Reply