Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

haik..hari ni aku anak borak2 sikit..
erm...pasal ape erk..em..em..em..
ok...1st aku nak cerita sal adik-beradik aku..
adik beradik kandung aku ada 3 orang..
nanti aku tengokkan gambar kami bertiga..
b4 this, ramai jugak yang dah tengok gambar tu...
jap..aku nak upload jap r..
tarra...
hah, ni la gambar yang aku cakap tu..
well, apa komen korang?
sblm ni ada yang cakap rupa kami langsung tak sama..
ada yang cakap mata aku ngan akak aku sama..
ada yang cakap aku anak sulung..
hello...aku nak bungso k..
akak aku anak sulung..dah kahwin dah hujung tahun lepas..
yg baju biru tu abang aku..menganggur lagi...
menurut mummy, dia kat kg skg...relex dlu..tak nak keja kunun..
baru je dia habis study kat penang..
ermm..lagi?
ada yang cakap kami bukan adik-beradik la..
hahaha lawak tol...kami adik-beradik kandung la..

tadi mummy aku call kat kampung..
khabar terbaru, kampung aku banjir lagi..
dah la balik kg time cuti hari tu banjir...skg banjir lagi..
naniti jap..aku nak tgkkan korang camne banjir kat kg aku k..
ok..gambar kat atas tu adalah suasana kat pekan beaufort, sabah..
banjir kan..time ni aku amik gambar kat belakang pejabat pos..
aku duduk sana ngan akak aku tak silap..
bangunan sebelah kanan tu la pejabat pos..
tempat kami amik surat..kat sana surat tak sampai terus kat rumah..
so, pandai2 kita la nak amik kat pekan..
sebelah kaknan tu aku tak tau bangunan ape..hehe
gambar atas ni pulak adalah gamabr nak menuju ke kampung aku..
ade la 1jam perjalanan kalau dari pekan..
well, tak la sepanjang perjalanan nak ke kg aku tu banjir je..
jln raya yang rendah je kena naiki air..
hah...ni la rumah aku..
kecik je...rumah kampung..hehe
klo korang nak tahu, dalam paras air di kawasan rumah aku ni sampai paha..
erm...tu tak dalam lagi..tapi boleh la nak berperahu..hehe
time ni, aku amik gambar dari pandangan aku kat jalan raya..
erm, jalan raya tak naik banjir sebab tembok jalan raya tinggi..
hah...ni pulak gambar pandangan dari rumah aku..
amacam? best tak? hahaha
kan tadi aku dah cakap boleh berperahu...hah, tu lah buktinya..
time banjir ni la kami leh tengok kekayaan penduduk kampung..
hehe..pae taknya, time ni la baru kita tengok semua akan parking kereta kat jalan raya..
haha...memang macam pameran kereta je..
rugi plak tak amik gambar...huhu

ok...tu je aku nak cerita sal ni...hehe
saje je...well, biasa la...
awal2 ade blog ni memang semangat nak tulis..
so, sementara aku semangat nak tulis ni...baik aku tulis..
nanti lau dah datang malas aku..
lama la blog ni tak ber'update' hehe

bye,
~boy~

One Response so far.

  1. Farhana says:

    Hehehe.. Aku dah tau satu benda lagik.. Hehehe.. Ko orang sabah erk.. Huuhuu.. Rindunya aku nak pi sabah lagi.. Aritu aku pi Labuan sbb ade research pastu pi la KK 3 ari.. Giler best.. Tmpt yg pling aku rindu Monsopiad Cultural Village.. Sbb ade mamat2 kadazan yg hensem.. Wakakaka.. (gatai naa aku) =p

Leave a Reply