Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

seperti yang dijanjikan..
kali ni perjalanan kami lebih jauh..
and bilangan kami pun bertambah...dari empat org jadi 5 org..
kali ni, org ke-5 ialah arni..
pehhh...gila kan..sebab semua sumbat dalam kereta kancil amin..hehe
kami dah plah..ni tina yg cakap..
aku, arwin, and arin duduk belakang..
dia duk depan sebab badan dia besar..
lau dia duduk belakang alamat tiada ruang bernafas (ayat aku) hehe
kami ikut jak ckp pgrh progrm..owah pgrh progrm???
camni la kedudukan kami dlam kereta tu huhu
aku siap bawa bantal lagi..sebab aku tahu
perjalanan jauh..and mesti penat..
so, sedap sikit klo tido..
korg dua ( arwin+arni) lantak korg la..haha

huhu...kali ni aku bertekad amik gambar spjg pjlnan..
jom...teruskan membaca k..

sebelum berjalan jauh...amenn nak cuci luk kereta dia..
katanya...biar selesa..hehehe ni kereta dia yg dah dimandikan sabun..
huh! semangat abg tu cuci kereta ameen kan...chaiyok!

erm...time ni tina and ameen tgh bincng ape tah..
myb pasal nak tempat yg bakal kami tuju kot..ayat poyo
aku and arwin pun sempat jgk berpose...hehehe
arni time ni krg tau g mana??
hah...dia baru kuar dari tandas...hahaha
sempat lagi aku candid gambar dia kuar tandas..
jahat aku kan..klo arni tau aku post dlm blog ni..siap aku..
lariiiikkkkkkkkkkk!!!!!
peh...pjg jgk cerita aku ni kan..
ni baru kat terengganu..
gmbr di atas tu aku suh tuna amik..
tu la lambang kebanggaan tganu..
tulisan yg nmpk cantik bila malam
"peliharakanlah terengganu"

sebelum kami kuar dari tganu..kami singgah luk di losong..
nak beli keropok lekor basah..nak bg sbg buah tgn kat rumah yg bakal jadi tmpt pgniapan kami.. (kazen tina)...
ni la kedai yg kami pilih..
apa yang menjadi perhatian aku n arwin time di kedai ni ialah
pak cik di bawah ni
hahaha...tgk tu..betapa semangat dia nak tuggu keropok lekor dia siap.
heheeh siap wat aksi lagi...haha
sempat lak aku amik gmbr ni tnpa pgthuan dia hahaha
larikkkkkk!
time di high way..arwin dah tidur time ni...nynyk siot!
seb baik x berdengkur..
klo berdengkur...memang aku sumbat hidung dia...hahaha
ni aku amik time nak masuk terowong..
mcm merentas masa jak ni..
sbb siap ada meter kan..hehehe dah dekat KL dah ni..

dipendekkan cerita..selamatlah kami sampai di umah kazen tina..
ameen balik umah dia..kami ber4 lak stay kat umah kazen tina..
tgk tu...wat muka hapi yg tgh kehausan..haha
hehe...aksi kepenatan nih...
dlm kepenatan..sempat gik arni nak mintak snap..
(dia mintak ke aku yg snap sndri..hehe)

esok pagi...kami bangun jak dorg tgh wat kueh..
penuh ceria ni..
sedap tau kueh tu..

hari tu...kami plan nak jalan2 kat KL..
oh ya...umah kazen tina ni kat shah alam, selangor..
so, kami menumpang nek teks la smpi kat giant kwsn shah alam tu..
akku tak tau sgt..then, ameen akan amik kami kat giant tu..
erm...hari tu..kami plan nak jalan2 kat bukit bintang..
gambar tu dalam perjalanan nak ke bukit bintang la ni..hehe
kat sana...xde benda yang best...sebab byk kedai yg tutup sempena ry cina..
so, takde barang yg dibeli...juz cuci mata je la..
ni suasana di ruang bwh dlm bukit bintang tu..
aku snap gambar ni dari atas...
cantik jgk..pentas bah tu..
pas dah puas...kami duduk kat luar..blkg tu air pancut..jap ek..
hah..ni la air pancut tu..
korg tgk btol2..
apa patung budak tu buat..hehehe
lu pikir la sndri!
gmbr ni kat central market..
dlm tu di jual mcm2..terutama kraf tgn..

erm...aku rasa setakat ni la dulu..
pjg sgkt siooot..aku pendekkan cerita
pas tu...kami balik ke shah alam naik bas, monorail, pastu teksi..
ameen tak dapat htr kami smpai ke rumah..
so terpaksa balik sndri..huhu

jgn lupa
ikuti cerita percutian kami ni di trip ke Kuala Lumpur 2..
bersambung.....

2 Responses so far.

  1. Anonymous says:

    Mane pengembaraan yg len? ney baru sikit...hmmm

  2. ~aku boy~ says:

    huhu....
    aku takde mase nak post sal pengembaraan yg seterusnya...
    byk keje skg...nt aku post g

Leave a Reply