Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

hahaha...berapa bulan dah tak update???? hahaha hitung la sendiri...ki3 mati la...ni kali lah...what???? New Horizons???? apa tu????
ok...ok...just want to say...itu la tempat kerja aku sekarang...just start last monday... means today si my 3rd day to be here... well, actually New Horizons ni is the one of computer learning centre at kota kinabalu... so, skg ni...buleh la aku mengupgradekan diri utk lebih expert lagi dalam dunia I.T nih...heeee macam best kan bunyi nya??? memang best pun... the environment here is quite good..not really pressure..staff pun 5 org je...and im the only guy here... hahahaha tak best pula... takda kawan smoking... thats the point...ki3

Yesterday, i was showed by the one of trainer here on how to format PC...heee helo...PC pun aku tak tau format before ni ok....so, i learnt something new la kat sini... so, bila trainer tu ajar...baru aku tau...secara esimpulannya...aku baru format 17 PC kelmarin....ki3 hari ni aku mau sambung install Microsoft Word 2007 at semua PC yg dah format tu....

Emm..actually thats not my own job...but just want to get experience...i did it... hehehe best jg... my job title actually is account executive...but more to be sales...its not like kira2 duit gitu...but i need to find customer to promote our product...hehehe i dunno why they called this "account executive'... hahaha but according to my friend, one of staff here...kat Europe pun panggil mcm ni...hahaha an senang panggil sales je...gitu...

Here i have to be multi-tasking...agak challengers kan? takpa takpa... tgk camne nanti... later on my boss asked me to be trainer.. teach people how to use Microsoft office 2003...heeee what?? mesti korg ckp "kacangnya...." tapi actually its hard for me....coz i dunno how to teach my student later on...sedangkan aku pun belajar sendiri...x pernah amik sijil kursus komputer...hahaha so, ni kan pulak nak ajar org yg dah bekerja... pastu kena explain lagi coz modul dlm b.i...hemmmmmm.... so? mencabar ta??? i felt like that now... tak pernah sangka kena ajar org how to use this Microsoft 2003...nasib baik Level 1 baru... klo dah Level 3, 4 gitu? aku na ajar apa? hahahahahaha aku pun tak tau aku level berapa sg..lawak lawak lawak!!!

nah lantak lau kau...ada aku kisah? keja tetap kerja....hahahahaha


ok daaaaa.....nak sarapan dol!

2 Responses so far.

  1. AdiE says:

    GOOD LUCK!!

    ~ DanieL AdiE ~

Leave a Reply