Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

ok..aku nak sambung cerita aku yang selama ni tertunggak...hehehe aku nak sambung sal kami bercuti ke kL time raya cina ari tu...aku tak ingat dah jalan cerita percutian kami ari tu, so, aku just men cerita apa yang aku ingat je lah...hehehe
ni anak buah tina yang, tempat kami tinggal ari tu..
nakal tul ni anak...tapi kiut, kdg2 tu kesian jugak sebab
selalu je kena gertak leh kazen si tina...
ni kunun2 kami mok pilih hadiah tuk kazen tina sbb bagi kami tumpang rumah dia..
tapi last2 kami nda juga jadi beli bunga 2...
ap ar kami bagi tu, periuk mangkali...hahaha lupa dah...
time ni kat sogo...tingkat atas skali..
tempat f.coart..amik gambar ngan tepon arwin..
aku pun nak jugak...mana nak kalah hahaha
yelah, bergambar guna tepon baru beli kan...hehehe
en.ameen pun nak jugak huahuahua
test guna 3 kali snap kunun..
terpaksa la si ameen ni wat 3 aksi kera huahuahua
see....cantik kan...mcm real dow..
nanti rumah aku, aku nak wat gini lah...dalam bilik tidur hahaha

********************************
dipendekkan cerita, hari yang sama juga...kitorg g midvelly..
then berjumpa ngan member dari umt yang juga bercuti di kL time tu...
apa lagi..haru-biru jugak la sekali kitorg berjuma..haha
sapa yg snap gambar ni???? teka!
ni la member2 yg gila aku kat umt huhu
ntah...nape la amik gmbr kat sini jak
korg tgk gaya janggut kat belakang sekali tu..
dari tadi, dia jak yg agak statik klo bergambar hahaha
kontrol macho beb! eset tu....
tgk...perangai pelik2..
tak malu btol org tgk kiri kanan..hehe
padahal aku sendiri.....huhuh
penat2 kitrg g cari makan kat atas....
tgk...smpi arwin amik gambr aku tak sedar....huhuhu

************************************
malam tu kami tidur di rumah amin...sebelum balik ke terengganu..huhu
amd...malam tu sebenarnya byk serita lagi tapi ruginya tak amik gambar lak..
kami g makan malam kat kampung baru KL...
memang best la tmpt makan tu...kat kapal berlabuh..
memang pusing2 amin mencari...
last2 jumpa jugak destinasi tmpt kami makan...huhu

************************************
pagi tu kami nak bertolak balik la....tapi sebenarnya bukan balik terus ke umt...huhu
tapi kami balik rumah amin kat temerloh pahang lak...
kat umah parents ameen...
ameen ada hal nak dibereskan kat sana....
ni pagi sebelum bertolak ke temerloh..
apa yg tina menungkan tu pun aku tak tau...
penat kot...tapi mcm kenal la baju tu...hehe
ok..baik tol aku...siap tolong bukakan pagar rumah gik...hehehe
b4 balik, pastikan rumah dalam keadaan bersih..
tina...buang sampah tu! hehehe
tadi aku buka pagar...
skg turn arwin g tutup pagar hahaha
time nak bertolak..tiba2 amenn lupa tutup meter air...
so, giliran tina lak g tutup..hehehe
habis basah..sbb ameen tak ckap air tu akan terpancut...hahaha
jahat tul ameen.....

***************************************
dipendekkan cerita lagi...
satu malam je kami kat rumah ameen di temerloh tu...
mlm tu, amen bawak g jalan2 kat pekan temerloh...
ad la gak beli baju..yg penting arwin la yg paling banyak beli bju..
tp, malangnya...baju tu tertinggal kat umah ameen time nak balik huhu
malang tol arwin..ameen, balik la cepat..
leh ko amik bju arwin yg tertinggal kat umah ko tu..
kat ruang tamu umah ameen,
amik gmbr sblm balik ke tganu...
aku pun ank gak amik gmbr dpn umah amen,
tinggal kenangan hehehe
arwin lak brgmbr di halaman rumah..
sambil pegang kayu golf..
apa kes...maen golf atas batu bata bos...hahaha
amenn kunci pintu and tinggalkan kunci tu kat....
ops! tak leh cakap...rahsia...
parents ameen dah xde time kami bangun...
dorg dah g kerja time kami nak balik tu...huhu
x sempat nak bersalam..tu la....bangun lambat!
apa taknya..sedap tidur atas tilam yg empuk...hehehe
hah!...ni duk kemas bonet kete...
arwin...pastikan xda barang tinggal..
(padahal...mmg ada tinggal pun hahaha)
tugu apa ntah!
kat pekan temerloh ni...
singgah jap amik gambar kat sini..
hah...ni iklan air botol mineral kat temerloh...
datang dow...hahahaha
ameen sedih meninggalkan kg utk kesekiankalinya..
jgn sedih2 meen...kitorgkan ade..
akhakz!!!!!!!!!!!

******************************
time ni dah ada kat sempadan phg-tganu klu tak silap..
klo silap pun...korg wat2 percaya jelah k...huhu
tgk tu...org dah siap makan, tina lak?????
mcam sedih jew...hehe napa tina????? hehehe

***********************
destinasi kami sebelum balik umt...
kami singgah kat air terjun chemerung
kunun2...air terjun ni tertinggi kat asia...
ada 7 tingkat air terjun...ye kot...
tapi sangat jauh nak masuk tempat ni...
smart tu..jgn cakap la...datang dow...
dah sampai...terus g amik gmbr...
well, gmbr korg aku tak masukkan..jgn jelez...hehe
arwin n arni ni sempat lagi pose kat kreta org...
apakah tujuan korg???
lu pikir la sndri...
ni tgh bersip nak g mandi...hehehe
tgk...ada monyet sesat pkai bju kuning...hehehe

******************************
setelah penat meredah...akhirnya sampai jugak kami
kat air terjun tingkat satu...huhu
datang dow!
best tol la mandi kat sini...huhuhu
tgh kesejukan..huhuhu
amin an arwin pose sblm terjun...
tgh sembang apa ntah.....hapi je tina...
dia bercerita sal
terminum air terjun byk sgt kot..hehe
tgk arwin tu...mcm terjatuh dari langit jew
wat gaya bebas! huhu
amik gmbr sblm balik ke bawah...
time ni kitorg adalah pengunjung yg terakhir..
dah puas mandi di air terjun..
kami main lak di taman permainan kanak2...
tgk...mcm kanak2 riang jak...hahaha
ala..la..la...comey nyer...hehe
mcm hantu "joo oun"...btol ke ejaan tu??? hahah
tgk tu...kalah budak kecik..
nak balik ke kereta...tukar baju!
sempat lagi pose hua2...
dah tukar baju...
horey!!!!! tinggi tak???
bekas atlit lompat tinggi ni tau!
badget mcm ganas! akhakz!
time gelap2 ni...sempat gik bgmbr kat simpang masuk
ke air terjun tu...huhuhuhu
persoalannya....sapa amik gambar kami berlima????
larikkkkkkkkkkk!!!!!!!
hehehe
*******************************
time ni dah sampai kat terengganu...
kitorg makan kat warung..ntah apa nama warung tu....
memang penat la....tgk!
licin nasik ktorg...hahahaha
ok....jom bertolah balik ke hostel! hehehe
dah la arwin...ensem la tu...
(masukkan je la gmbr terakhir ko ni huhuh)

p/s: alhamdulillah...habis jugak cerita percutian aku time raya cina ari tu...huhuh

One Response so far.

  1. zachatta says:

    Bestnye.... Huhuhuhu.. Teringat kenangnan manis kat Chamang, Bentong Pahang....

Leave a Reply