Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Ternyata aku dah terlambat 4 hari untuk mengucapkan "selamat tahun baru 2010" kat kawan2 bloger semua... Ternyatalah jgk, aku bukan bloger yg baik...huhu cakap tak serupa bikin... aku sebenarnya memang nak tulis banyak...tapi tak semangat nak buat begitu... tapi bila aku sering membaca entry blog kawan2... So, mungkin aku perlu mengupdate sekali sekala blog aku ni... kesian blog aku... sbb diawal penglibatan aku berbloging ni...aku pernah berjanji untuk setia mengupdate... tapi janji hanya sekadar janji... tak pernah ditepati.. hampieassssss

Kenangan 2009 banyak mengajar aku erti hidup menjadi seorang insan.. lebih tepat lagi..."jadi orang" ki3... Ahhhh....aku tak nak share memori2 itu di blog nih... biarlah terpahat dalam diary hidup aku seorang sahaja...ki3...sori ea..





Emm...sejak akhir2 nih...aku dah jadi pengguna tegar FACEBOOK pulak...ada la jugak aku berjumpa ngan teman2 bloger kat sana...so, dapatlah meneruskan persahabatan kami.. bertukar2 cerita, pengalaman, begurau-senda..em...best sgt...ternyata...persahabatan kami tak putus wlupun aku jarang menulis blog...ki3 So, kpd rakan2 bloger yg belum add fesbuk aku...add la aku (click here to add)

Oh ya...bercakap pasal rezeki...alhamdulillah, myb dah rezeki aku pada 2010.. aku dah dapt keja kat sabah...ki3.. pasal kerja tu, nanti aku cerita pada entry akan datang..doakan aku tak lupa menulis ek...tapi aku akan ditempatkan di HR Department... nama tempat aku nak keja tu kat "Graceworth Management Sdn Bhd".. Akhirnya...dapat jugak aku bekerja di Sabah.. pasni, tak la berjauhan g ngan family.. so, mari bergumbira!!!!!!! ki3 Tapi dengan berat hati, aku terpaksa meninggalkan tempat aku kerja di American International Assurance Bhd a.k.a AIA Bhd penang...=.="....... sepatutnya aku keja kat sana 6 bulan...tapi baru sampai 3 bulan...aku dah resign....xpa la...sbb aku ada alasan kukuh... gpun watpa aku nak tunggu AIA Bhd kan...sbb dorg memang tak amik aku jadi pekerja tetap, awal2 g dah gitau...hemm..tapi aku tetap bersyukur..sbb aku dapat byk pengalaman baru... dapat kenal kakak2 and abg2 staff yg bawk hati...semuaaaa baek...

Esok 5 januari 2010, aku akan berangkat balik ke Sabah sbb aku kena report on duty kat company tu pada 11january 2010...lepas ni aku tak tau la bila pulak aku akan menjejakkan kaki di bumi semenanjung nih....sob...sob..sob....sedih la pulak...takpe, aku takkan melupakan kawan2 aku yang agak ramai di semenanjung ni...boleh dikatakan...dari perlis sampai ke johor...mesti ada kawan aku...harap kamu tak lupa kat aku je la...jangan lupa tegur2 aku di fesbukkk!




Em...semoga impian aku di tahun 2010 ni akan tercapai...
tidak lupa jugak, aku mendoakan kalian (kwn2 ku) agar impian korang tercapai..


happy go lucky.....^^......










2 Responses so far.

  1. Farhana says:

    Wahhhh.. Esok ke? Cpatnye dah nak balik.. Sedey wo.. Tapi nsib gak dpat jumpe kan.. Heehee.. ;)

    All the best k boy, keep in touching.. Kitorang sume ade untuk ko.. Wahhh.. Ayat tak tahan.. Hehehe..

  2. ~aku boy~ says:

    ye hana...dah sampai rezeki aku kat negeri sendiri...doa aku termakbul jugak akhirnya..

    ye..sempat jgk kita jmpe kan...even sekejap... insya Allah klo ada peluang...kitawat reunion di tempat yg sama lg ek...ki3

    tp jdn lupa ajak aina n apai (nt merajok pulak lag) hahahah

Leave a Reply