Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Halo blogger semua...apa kabar kalian ea? Ok la hendaknya...wah!! mantap pertanyaan hari nih...(padahal biasa jew pun) kahkahkahkah

dah masuk minggu ketiga aku berada di bumi sendiri...negeri di bawah bayu..haish~~

Setakat nih tiada yg best2 lagi yg berlaku...everything goes smoothly as before...sama mcm di smjung jgk..bangun pagi, g keja..haih...~~cuma masa dan tempat jew berbeza ni kikikiki

Well, juz wanna share...tempat aku kerja skg nih agak best jgk...tak ada stress2 macam di AIA bhd (penang) dulu..hahaha suke! suke! suke! kunun...wakakaka..

Em...seperti biasa..hari2 bertolak dari rumah g kerja kul 6 pagi..ikut pak cik aku jew sbb jalan kami sehala...sebelum tu kena htr anak2 (2 org) dia p skolah rendah dulu..korang tau tak...ada la sekali tu during nak htr kazen2 ako p skolah..kami ada nampak ar 2 org budak sklolah rendah nih...emmm kesian jugak ako tgk..ceritanya camni...dua org budak nih (lelaki n perempuan), mungkin jugak adik-beradik..nak menuju ke sekolah...tapi dorg nih kena lalu longkang la... (part nih yg kesian tol ako tgk)... korang bayangkan...longkang tu agak bersar bagi mereka yg berbadan kecil...tapi 1 langkah yg besar pun dah cukup tuk ako menyeberang.. apa yg ako simpati...budak lelaki ni susah nak menyeberang ngan beg yg besar (sama saiz dgn bdn dia).. klo yg perempuan tu senang je (aku assume itu akak dia) sbb besar sikit dari dak lelaki nih.. mereka berdua memang berusaha utk membawa beg yg adik ni keseberang... mula2 akak dia dulu melompat ke seberang...kemudian dia tinggalkan beg dia then baru dia melompat semula utk mengambil beg yg adik..mmg nmpk agak berat bila tgk beg adik dia (xtau buku apa yg dia bwk) huhu... last2...dengan tenaga mereka berdua...mereka hayun beg tu sama-sama dan baling ke seberang..akhirnya berjaya!!!..si adik pun berundur beberapa langkah..then berlari dan terus melompat ke seberang..memang penuh rintangan betol dorang nak pergi ke sekolah.. kesian tol...kotor terus beg dak tu...dah la aku tgk seluar and kain dorg pun dah basah sbb meredah rumput... kami yang dalam kereta ni tgk jew sbb tgh tunggu lampu merah bertukar hijau.. Nak gak ako turun kereta and tolong mereka menyeberang..huhuhu kesian betol...

ako doakan semoga mereka berjaya dalam pelajaran mereka....

amin~~

5 Responses so far.

  1. semoga adik² itu berjaya hendaknya...teringat plak zaman² skolah dulu...kene jalan kaki g skolah sebab abah masuk spital...takde sape nak hantar...

  2. ~aku boy~ says:

    hemm...
    saya pun jalan kaki gak dulu..
    jarak dr umah ke sekolah hanya 500 meter jew...

  3. 500 meter...okla tu..aainaa dekat 3 km kot...bertolak dalam 6.30...7 lebih sampai aarr skolah...yang penting....jalannya mesti laju...huhuu...;p

  4. ~aku boy~ says:

    wah...memang mencabar tol ko aina eh..tu la namannya semangat...ki3
    tapi semua tu mmg pengalaman manis kan aina...aku seronok jgk klo ingat balik kisah2 zaman sekolah dulu...ki3

  5. itu kalo time arwah abah takdela...misalan nya abah masuk spital ke...g kursus ke...keje luar ke...kalo tak abah antar...teringat ader satu kali tu time exam LK g jalan kaki... wah...kene bawah papan LK yang besar tu...huhu...;p

    *zaman sekolah memang best!

Leave a Reply