Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...



Assalammualaikum.

Semenjak dua menjak ni, tidur siang aku selalu saja di ganggu dengan bunyi enset sendiri..huhu time tidur jer ada la lagu ni berkumandang...

berttttttt <--vibrate diikuti dgn lagu.. (sms)

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
ku terdiam......

******
Dengan keadaan mamai aku buka harap sms dari awek. Tapi bila buka and baca... dari unknown number..

"boy, bila surat BR1M tu sampai? aku layak ka? tolong tgk nama aku ok ~ (nama samaran)" 

Malas mau balas..sambung tidur semula....
..........................................................................................
Pastu, enset berbunyi lagi...kali ni calling dari someone...

bunyi enset beteriak kuat dgn lagu...

Melati ku pergi
Tak pernah kembali
Dia tinggalkan aku
Sendiri di sini....

Aku terbangun lagi dengan malas utk menjawab call...tgk number keluar kat skrin...unknown number juga. Sambil bermonolog dalam hati "Entah2 pegawai dari LHDN yang call ni..."
then press (slide to Answer) <--- nak gitau hp touch screen kunun hahaha

berdehem kejap tuk adjust suara supaya tak kedengaran baru bangun..
hem...hemm..hemm... (dengan suara merdu, aku menjawab)
"hello..Assalammualaikum"
"waalaikumsalam. Boy, aku ni bapa si ooooo <-- (nama pemanggil)"
"oh...kenapa tu?"
"nda la..mau tanya ni, bila keluar keputusan BR1M tu? Nama aku tersenarai ka?" 
"em..nda pasti lagi, senarai nama bukan tempat kami, tapi nanti aku tolong check di sistem ah.. bagi number IC jak k"
"Oh bah..nt aku sms ar.."

****************************
Yang aku heran, macam mana dorang ni boleh dapat nombor Enset aku yang cantik tu 0123456789 ek? adoi...sejak balik dari outstation ni, byk panggilan and sms yg aku dapat...gara2 nak tanya semua ni. Hello, sekarang ni pun, masih banyak borang yang kami belum key in  dlm sistem. Sabar la k. Aku lempang kang. hehe 

Sebenarnya, voucher sudah sampai kat LHDN utk mereka2 yang layak. Aku sendiri pun tak pernah tengok lagi bentuk voucher tu macam mana. Masih rahsia lagi kot. Kami pun belum dapat apa perintah lagi. Sedangkan masih banyak lagi borang yang kami belum key in kot. Alih2 skg ni dpt info lagi yang permohonan dah dilanjutkan sampai 10Feb2012. Aiyo. Bertambah lagi kerja. 

Ok,gambar kat bawah ni adalah lompokkan borang yang kami dah keyin untuk bahagian Kota Kinabalu sahaja. So, bercampaur baur la borang tu kena susun mengikut tarikh. Start hari jumaat lepas, kami duk cari semula borang pemohon yang tak layak...keluarkan balik utk tujuan proses rayuan. Esok sambung semula utk membongkar borang2 tu..Banyak lagi kerja nak buat. Para pembaca tak perlu la tahu lebih lanjut.. masih dalam rahsia kerajaan. hehe

One of my fren yg kepenatan.
Mengimbas pengalaman kat outstation hari tu, macam-macam cerita ada..Malas na cerita pjg hehe Nampak Gambar kat bawah ni? tgk la muka aku yg ensem lesu dan tak bermaya tu..hahaha memanggil pemohon seterusnya.. Padahal acting jer lebih haha Gambar ni diambil selepas kami dipindah dari Astaka terbuka Tapak Tamu Beaufort. Dipindahkan sbb dah tak ramai pemohon hantar borang. Keadaan di sini lebih selesa la..ada aircond la yg penting + guna kerusi bos2. haha 
Lokasi: Bilik Gerakan Daerah Beaufort

Ni la tempat sebenar kami, sebelum dipindahkan ke Bilik garakan Pejabat Daerah tu.. Time ni dah tak ramai yang hantar. Meja aku adalah khas tempat bertanya. Haha plus aku ketua kat bahagian beaufort. So, apa-apa hal, rujuk kat aku la..time tu jer...Pak cik JPA pulak jadi mangsa aku tuk edar borang + Tq juga kerana menjaga keselamatan kami. Abg-abg Polis pun ada time ni. Tq jg kat mereka. 
Astaka terbuka tapak tamu
Gambar kat bawh ni pulak ketika aku dijemput oleh pegawai daerah untuk sesi taklimat dan soal jawab bersama ketua Kg, JKK, and KAN. Memandangkan wakil dari LHDN KK tak dapat turun, so..dengan yang aku berhadapan dengan mereka ni..Gabra, neves, bangga, takut, semua ada haha And alhamdulillah, aku dapat menjawab semua persoalan yang dibaling diajukan kat aku. Yakin siot aku. Walaupun mereka ni agak berumur. Semua bagi kerjasama and faham dengan apa yang aku cakap. Nasib bukan cakap BI beb
Sesi Taklimat bersama wakil-wakil Kampung 


Sekarang dah kembali ke Kota Kinabalu. Teringat plak time outstation hari tu... Will keep all the memories in my heart...gituh!




note: Nak claim elaun...ki3





4 Responses so far.

  1. oit aku baca blog ni dlm google reader aku. x perasan blog hg. nampak gelak "ki3" tu mmg trademark hg le

  2. ki3..aha la en.sarol...aku la ni... ki3

  3. Wooo..siuk bha d buput.. Eh.. Mua ku nada ka ni?

  4. Awie Omar says:

    Salam Ramadhan dari awieomar.blogspot. Baru follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri. Hanya follow blog "Awie Omar" dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ganjaran wang tunai akan diberikan kepada johan. Harap sudi la sertai :)

Leave a Reply