Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Salam. teringin juga aku mau tulis something sempena tahun baru ni. Biarpun lambat, asalkan ada...hehehe Btw, happy New Year 2011 to all my readers (ada ker) hik3...ada pembaca ker atau takde aku tak kisah pun.. hik3 

Byk yg tak tercapai di tahun lepas. takpa la..putaran hidup..aku go on jer..biar Allah yg decide utk hidup aku. 
Susah betol rasanya hidup tanpa internet ni. Nak online kat enset pulak slow giler. Tambah2 lagi kalau nak post entry dalam blog ni guna enset. perhhh! memang slow nak mampos. 

Insyallah aku ku miliki tepon ini
APA AZAM AKU TAHUN NI? (nak gak ada azam...hehe)

Tahun ni kalau ada rezeki..aku nak beli enset sony ericson la pulak..yang ada application android, coz aku dengar cerita...klo via android bleh online blog dengan cepat..so, aku target satu jenis tepon ni.. XPERIA RAY HIGHLIGHTS...bunyi mcm best...hehehe tapi aku survey harga tepon tu, dlm RM950++ huhuhu...kumpul duit la dulu nampaknya... pastu, bila dah dapat bende tu nt..apa lagi..terus la try applikasi blog...

ni tepon aku skg (bosan dah aku)
Skg ni tepon aku nokia X6 16GB...tapi dah try cari applikasi tuk blog...mmg xda..hampeh..sebb tu, dah berkurun aku rasa tak dapat update blog..huhu paling2 pun klo nak on9...buka fb jer...boring giler...blog aku pun dah mcm bersawang tebal dah..huhu (gara2 duduk kg. and jauh dgn pekan) mls mau kur pekan semata2 nak update blog..hehe buang tambang duit jer kan.. 

Lagi satu, kalau ada rezeki lebih...aku nak buat lesen kereta..InsyaAllah..setakat ni, aku baru siapkan lesen motor..So, plannya mcm ni...aku nak beli motor dulu..at least ni, bleh la aku meronggeng ngan motor sendiri..hehehe mudah sikit klo nak p mana2...minyak pun x mahal sangat kalo guna motor...hik..tapi, kalo hujan? hahaha faham2 la sendiri... tak yah terikut2 dgn kemampuan org len yg bleh beli kereta... hehehe tu rezeki dorang..sikit2 la...hehehehe

mcm best! 
Kalau la rezeki aku murah! (insyaAllah) aku nak renovate rumah kat kg...kesian rumah family aku tu. walaupun dapat utk kami sekeluarga berteduh, tapi nak juga  kesempurnaan..tak banyak pun takpa..sikit pun jadi la.. aku nak gak merasa ada bilik sendiri..hehehe (selama ni,ruang tamu la bilik aku) hehehe InsyaAllah aku nak tambah besarkan ruang...tambah bilangan bilik. So, senang nanti kalo raya tak la sesak...dah la keluarga aku rmai..kesian dorang..terpaksa bergilir2 naik rumah...hehehe Nak tolong family la kesimpulannya tuk siapkan rumah..rata2 rumah kat kg aku besar2 belaka..hemmm selesa aku tengok.. Alhamdulillah dorg mampu buat rumah sebaik itu. Rezeki namanya. 

Apapun aku berharap rezeki aku tahun ni ada la.. InsyaAllah.

4 Responses so far.

  1. sama2 la kita memperkasakan azam kita pada taun ini... chaiyok3!!!

    ni blog dulu ke?

  2. Nur says:

    xperiaa ray 900++? Giler murah..Serius ah?Asal tak beli arc, arc lagik cool kot, kalo nak lebih cool better grab galaxy s2 :D

  3. zul: Insya Allah...ya, ni la blog aku dari dulu tu...

  4. nur: ya...knp? hri tu g survey kat KK..tu la harga dia..++ tu tak ingat dah..kat pekan beaufort pun masih harga yg sama.. murah ker? mahal la...huhu klo galaxy s2 tu tak tgk lg..tapi hati ku skg ni lebih tertarik pada xperia ray tu...hehehe

Leave a Reply