Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Selamat Pagi Dunia, maaflah semalam tak sempat nak bercerita ngan kamu sebab saya menghabiskan masa saya sehingga jam 1 pagi untuk buat hadia kat kawan sempena Christmas Day ni. Esok la majlis kecila-kecilan kami kat opis ni.

Hadiah?? Hah.. ni la yang nak cerita ni, berdasarkan tajuk entry, saya dah memutuskan untuk bagi hadiah yang saya buat sendiri. Saya buat origami, yang mana kertas yang dilipat-lipat menjadi satu bentuk yang kita mahu.. Agak mencabar juga membuat benda alah tu. haha
Yelah, sekarang nikan musim pokai, walaupun hujan sentiasa lebat di luar (tiap-tiap hari). Tapi poket saya tetap jer kering. huhu So, hadiah yang saya buat ni memang save budget. Yang penting ikhlas nak bagi, tambah2 pualk hadiah yang kita buat sendiri. Harap akan dihargai. huuu

Semalam, saya ngan kawan2 pergi la round2 kat centre point, nak tengok2 hadia la kononnya. Padahal takder duit. huhu saya pulak nak p survey harga spek mata, sebab saya kena tukar spek mata yang lama. check punya check, rupanya mata saya dah bertambah teruk.. huhu terus buat spek.. nasib ada duit RM100 tuk wat deposit. sebab tu saya nak buat hadiah yang sample2 jer..

Berbalik pada tajuk (pandai menyimpang).. kami pergi ke kedai ke satu kedai.. sempat jugak la saya snap satu dua gambar hik3..

Ni Gambar patung kecil, comil jer kan? Nak beli bagi sebagai hadiah, tapi duit dah tak cukup sbb baru jer guna duit tuk bayar deposit spek. huuu
Tapi bila fikir2 balik, hadiah patung ni macam tak sesuai.. sebab si kawan tu bukan designer hehe









Sementara menunggu kawan yang seprang lagi (Amy) siap memilih2 hadiah (untuk saya ok) huuu jadi saya ngan Sue sempat gak posing kat mana yang patot. tempat yang tak patot tak payah la..haaa















Taraaaa.... saya pun sempat gak bergambar, siap pakai top krismas lagi ok. Ni pun pakai curi2.. sebab sales girl kat sana tu dah tgk2 semacam jer...huuu pas dah amik gambar2, cepat2 letak balik.. (wahai sales girl kalo saya byk duit saya beli ok, boleh beli tuk kau jgk sbg present krismas heee) sempat lagi berlagak! lalala













Baik lah, inilah hadiah yang saya nak bagi kat minah tu. Macam ada bintang2, kotak merah hijau... heeee simple jer... Harap dia suka la..
Tapi macam hadiah murahan kan?? Hurmm... memang murah pun hahaha alah, keikhlasan tak tgk harga ok.. yang penting ketulusan hati ku ini.. owah!

Mungkin dia akan tertanya2, What the hell is this??? Agaknya lah.. siapa tahu hik3...




Ok sebenarnya, yang macam bintang2 ni adalah bahagian2 dauin.. tapi mcm tak nampak rupa daun pun... yelah, memang bukan sebab itu kertas... hahaha










So, apabila dah disambung2 bahagia2 daun tadi, dapatlah bentuk poko.. iaitu sepohon pokok krismas. Ho Ho Ho Merry Chrismat Everyone! (kata Mr Santa Claus)



Memerlukan 6 keping kertas yang berlain saiz. huuu












Yang bentuk box hijau merah ni pula ialah sebuah magic box. sebab ia dua dalam satu.. ini adalah bentuk asal, memerlukan 3 keping kertas warna hijau, dan 3 keping kertas warna merah.. hurm.. memang agak susah sbb memeningkan kepala...









Ini la rupa sebenar box itu, sekuntum bunga ross yang baru nak kembang mekar. Ada nampak macam bunga ross tak?? hik3...

kena buka kelopak2 bunga itu kena hati2 sebab takut kertas akan koyak... (dah ada koya sikit pun) tapi tak apa.. ini pun jadi buat selepas percubaan yang ke tiga.. masa yang diambil kira2 30 minit. huhuhuhuh





Klo korang tgk ni apa? Anjing? ya, ni anjing.. hehe Ya ampun!!!!! kamu tahu berapa kali saya cuba buat menatang nih??? 6 kali ok! yang keenam baru nampak macam anjing.. anjing betul la kertas anjing ni.. hahahah (perhatian, bukan memaki yer) haha tapi nampak chumil, rasa macam tak nak bagi jer, sebab penat buat ok.. siap tebaring, tertiarap, berguling huu tapi dah niat nah bagi sebagai hadiah so bagi la. Lagi pun, saya boleh buat sendiri.

Masa yang diambil: dekat 2 jam ok!!!!


hemm...inilah, dia sepohon pokok krismas dan sekotak magic box.. tambah seekor annjing chumill kat atas sebagai present kat staff saya esok. Ikhlas dari hari saya..




Pendapat kamu, dia akan suka tak ngan hadiah ni??? huu


p/s: kreativiti adalah ehsan daripada youtube! hik.. thanks youtube!








Pabila Mulut Membisu, Jari Jemari Bersuara...

3 Responses so far.

  1. fyna says:

    waaaaa...creative...

  2. ~aku boy~ says:

    @fynathanks Fyna... itu jer termampu.. hik3

  3. Hanee Bee says:

    Waaa... sgt kreatif.... siyessss... susah kot nk jumpa lelaki yg sabar nk main lipat2 krtas ni.. trserlah bakat tu... tlg ajar juga buat suma tu... weeeee...actually tgh cari cara nk buat origami tu.. then jumpa la blog ni..btw, tq sharing.. kisah menarik.. ikhlas tu lbih mahal nilainya kn...

Leave a Reply