Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Khazanah Tulisan Ku

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Salam. 6 JANUARY 2011: REKOD nenek bersekolah semula. Rasanya tahun ni memang ada rekod baru. Beberapa orang nenek ingin telah mendaftar di salah sebuah sekolah dalam negara. Memang mereka ni semangat nak sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi. Walaupun usia nenek ni dah tua, (Memang tua dah pun, sebab tu dipanggil nenek) tapi itu bukan menjadi satu penghalang untuk mereka mengambil SPM pada tahun ini.

Rasa-rasanya adakah pelajar cemerlang SPM 2011 tahun ini akan menjadi salah seorang daripada nenek-nenek di bawah ini? Rasanya, semangat mereka untuk kembali bersekolah pada tahun ini akan menjadikan calon-calon SPM 2011 menjadi lebih semangat.

Bukan nak kata apa la, budak-budak sekarang ni nak pergi sekolah pun nak bergaya. Kasut baru. Beg baru. Baju baru. Buku baru. Alat tulis baru. Stokin baru. Semua pun nak bergaya bagai. Kadang-kadang tu siap bawa handphone ke sekolah. Untuk apa? Ya... tepat sekali, untuk berfacebooking dengan kawan-kawan satu sekolah tapi lain-lain kelas. Depa duk mengumpat cikgu mengajar kat depan dengan update status kat Facebook:

Pelajar A: Boring giler kelas cikgu ni...korang macam mana??
........kemudian di komen oleh rakan-rakan sebelah kelas....
Pelajar B: hahaha...kesian korang, cikgu kami best! :P..
Pelajar C: Kiteorang xde kelas beb! cikgu kitorang x dtg hari ni... slmt bljr hehe

(ah...abaikan mereka..)

Tapi, nenek-nenek ni pula bukan begitu, walaupun ada yang takde kasut, sekadar berkaki ayam. Tak dapat baju sekolah menengah mereka belasah baju sekolah rendah. Tapi mereka tetap bersemangat waja sambil menyanyi-nyanyi dengan semangat dan riang

"ayuh kembali ke sekolah, ayuh!!"

wah... mereka pedulikan apa kata orang orang lain, yang penting cita-cita tercapai. Yez!!!!
thats the point! Bakal cipta sejarah.. "Nenek berjaya capai 12 A1 dalam SPM 2011"
So, budak-budak tingkatan 5 sekalian, korang tercabar tak?? what???
Tak percaya???? baik...korang tengok la gambar kat bawah ni...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Hah! kan aku dah habaq.. Korang tak percaya... hahahaha...
Tapi, alangkah bagus kalau itu adalah berita yang betul..huhu
Memang dah jadi berita utama TV3, TV1 dan TV yg lain-lain...
Sori la korang kalau dah terpercaya...
Gambar di atas hanyalah gambar hiasan semata-mata...
yang aku celok dari Facebook aku tadi...
motif nenek-nenek ni pakai baju sekolah pun aku tak tahu...
mungkin mereka ada pertanding pentomen peringkat kampung kot... hehehehe
Tapi, cerita aku bagai nak rak jer...hahaha

Oh ya, aku nak share lagi satu picture. Tak tahu la kalau korang dah pernah nampak picture ni. Berkaitan dengan satu karangan dalam bahasa melayu dari pelajar Sabah. Sumpah lawak!... Kalau korang tak faham bahasa yang dia guna... faham-fahamkanlah saja ye.. Kalau korang tak dapat baca dengan jelas.. sila klik gambar itu. hehe


nota: dulu pernah bercita-cita menjadi pembaca berita. hahaha

17 Responses so far.

  1. @..hizamirahim.. haha...BSP... saja nak buat onar malam ni.. haha

  2. kwang2 . skit aku trtipuuu . kurenkss :P

  3. @Nana Liyana hahaha... mau buat lawak macam blogger encik nakal... tapi macam x berjaya hahahaha

  4. @Nana Liyana hahaha... mau buat lawak macam blogger encik nakal... tapi macam x berjaya hahahaha

  5. @Izamir Ridzwan hahaha... sori, dah terikut2 mcm encik nakal...

  6. FarhanaDr says:

    Hahahahahaha.. Tak bek tau tipu i.. U olls ni.. Ish.. :p

    Boy.. Hang mesti dok wat keja hapdet status facebook masa kat kelas dolu2 kan??? Haaaa.. Tau dah ko ni.. :p

  7. @FarhanaDr hahaha...wahai doktor.. untuk pengetahuan hang nohh, aku kenal fb pun time tahun 2 kat UMT dulu haha.. kat sekolah paling canggih aku pernah tgk pun astro.. Komputer tak tahu guna, handphone takda ok...hahahaha
    1st time ada tepon sendiri lepas habis form 6...hahaha

  8. hahah..

    lawak2 kalu betol la ada kann..

    mest menarik gila.. tmbah2 nak ajar org yg berumur.. mest bnyak dugaan

  9. @SyahmiFikri hahaha...confirm cikgu tak dapat nak marah2... tambah2 lagi kalu cikgu tu fresh graduate...

    "8X9Y + 6YX = 12.4Y, nilai X dan Y??..nenek..nenek faham tak ni?"

    hahaha

  10. Acik Mano says:

    ayoyon bro ... lu banayk pandai temberang aaa... acik sudat tertipu jugak....
    ...karangan itu mmg kasihan.... =(

  11. @Acik Mano aku saja nak buat saspen...hik3
    haha karangan tu, kena kasi dia buat banyak latihan lagi la ea...hik3

  12. sudirman says:

    hey boy sabah..ehehehhe..nak ajak ko join my contest..sila tgk blog ye...http://sudirman1809.blogspot.com

  13. @sudirman Insya Allah. Sekarang ni aku bz sikit. Ada kelas jap lagi..hu... sampai petang... lek ko joe.. hik3

  14. eh kejap, gambar tu tak betul la ea? hampeh tipah tertipu! mencik ah gini..hahahah

Leave a Reply