Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Khazanah Tulisan Ku

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Salam to all bloggerians. ^^ Before I get my dinner. Aku nak share sikit pasal tajuk entry ni. Aku sangat la geram, marah, bengang, dan menyampah dengan kerata angkut-angkut ni. Kalau kitorang panggil kat sini "Kereta Pirate". Lanun!! Means, mereka memang tiada lesen yang disahkan tapi mengambil atau bawa orang awam sebagai pelanggan macam kereta bas dan teksi tu. Kereta persendirian dijadikan teksi. Ada kereta kancil, ada proton, ada kenari. Kereta sorong je takda^_*


Korang tahu tak? Setiap hari aku akan balik dari kerja dengan naik Bas. Pergi je aku tumpang kawan. So, Dari Terminal Bas Wawasan, Kota Kinabalu ke Kinarut (rumah aku). Harga yang dikenakan RM3.00 (kira berbaloi sebab perjalanan mengambil masa 1 jam). Tapi rumah aku bukan kat pekan Kinarut, aku tinggal kat Taman Limauan, Kinarut. Means Kalau naik kereta nak ke Taman tempat aku tinggal lebih kurang 10 minit. Kalau jalan kaki mengambil masa 20 minit je. Agak-agak korang berapa jauh??? (aku tak pernah ukur haha).

Setiap hari, sebelum keluar dari office. Mesti aku akan tengok kat luar. Hujan ke tak??? Means kalau hujan, confirm aku akan buang duit RM4.00 dengan sia-sia. HUH! Korang tahu kenapa? Pasal "Kereta Pirate" tu la. Kalau hujan, I have no choice, terpaksa amik kereta pirate tu tuk balik umah apabila sampai kat Pekan Kinarut. Damn! So, kalau tak hujan aku hanya jalan kaki je balik rumah. Jauh pun jauh la. Yang penting tak terbang RM4.00 aku. Giler ko tak rugi! Perjalanan hanya mengambil masa 10 minit, tapi kena bayar tambang RM4.00. Mau nye tak geram!! Aku lagi sanggup berjalan kaki. At last ada gak keluar peluh aku setelah seharian terperap dalam office yang giler sejuk.

So, setiap hari aku akan berdoa supaya tidak hujan.^^ Kenapa tak beli payung???? Haha actually, aku ada payung. Sentiasa tersimpan dalam beg aku ni. (Sweet tak aku ada payung??) hahaha Tapi, kalau dah hujan lebat, basah gak beb! haha Kalu setakat hujan renyai-renyai tu aku tak kisah sangat. Jauh kot perjalanan aku (20 minit). Kesian aku kan?? -_-

Ok. Tu jer.. Korang doa-doa la aku supaya dapat kumpul duit banyak-banyak and dapat beli transpot sendiri. Dapat beli motor pun takpe. hehe Dengan gaji yang ciput ni. Banyak aku kena bayar. Nak kirim kat kampung la. Duit belanja rumah la. Broadband lagi. PTPTN lagi. Tu tak kira org pinjam!! (Bila dorang nak bayar hutang dorang kat aku ek!!).

Ok dah. berjela-jela pulak aku merapu^_^



note: Sengsara hidup bekerja ni, banyak nak kena fikir, rindu nak study wo. Belajar rajin-rajin ya adik-adik ku yang masih study. Esok nanti biar dapat kerja yang mantap! Gaji besar-besar.

2 Responses so far.

  1. aku ade payong.
    tapi malu nak pakai.
    haha.
    XD

  2. haha..
    aku tak la malu sgt..
    lantak depa la nak kutuk ke apa..
    tapi klo dah lebat sgt tu x nak gn payung jg. tetap basah haha

Leave a Reply