Reality Kehidupanku

Blogger Boy From Sabah | Kenali Aku Sebagai Mr.K_Boy

Click! Click!

About Me

My photo
Welkam..welkam.. Semoga korang enjoy baca entry-entry aku ya. Kalau nak korang boleh komen, kalau tak pun, just baca jelah ek. Tq. Do come again.

Click! Click!

Followers

Khazanah Tulisan Ku

Jom Borak Sini

Edit Gambar?

Blogger Boy

Blogger Gurl

Kehidupan??

Mari selami kehidupan seorang blogger boy ...

Renungkan..

Kehidupan ini indah seandainya kita menghargainya dengan sebaik mungkin ...

Kuatkah anda..

Bangkitlah semua untuk mengharungi kehidupan ini ...

Mencari semangat..

Percayalah bahawa kamu adalah yang terbaik. Kerana kamu adalah sebaik-baik ciptaan-Nya ...

Bangkitlah

Jangan mengenal erti putus asa ...

Salam. Kenapa budak-budak sekarang ni suka pakai seluar yang terlondeh? Apakah itu adalah trend terkini? Kalau menurut aku, seluar terlondeh nih hanya dipakai oleh budak-budak hip hop. yo yo yo! wassap? wassap man?? keep it up, keep it up.. yo yo come on, come on yeah! (erm..kan dah terhip hop).

Ok berbalik kepada tajuk asal. Kalau hip hop tu aku tak kisah sangat. Penyanyi-penyanyi hip hop ni dah memang cara dress deorang macam tu. Kira macam itu identity mereka. Betul ke?
Tapi, kalau dah bukan budak hip hop pakai seluar macam tu. Apa kes? kadang-kadang aku terfikir juga. Apa sebenarnya motif mereka pakai seluar macam tu. Adakah memang mereka selesa? Erm... kalau aku, mungkin tidak... Itu minta puji sebenarnya.. Aku malu kalau nampak budak-udak pakai macam tu wey! Tak mengapa juga kalau nak tunjuk spender atau boxer yang harga mahal and brand yang tip top, Ini sekadar boxer/ spender yang harga RM5 selongok 3 pasang kat pasar malam tu. Adoooyai!. Malu syiall, kena pula spender yang koyak tinggal getah, boxer yang berkulat macam seminggu tak cuci. Hampa minah-minah cun tengok dol. haha

Ha, macam mamat kat atas ni, duk pakai seluar yang terlondeh macam tu? korang sanggup ke pakai? Ada berani? serius, aku tak berani nak pakai macam tu syial.. Serupa tiada pinggang. Baik design pesyen seluar yang lilit kat peha jer wey! Ni tak tahu samdol mana la yang ajar dia pakai macam tu. Susah la kalau dah terikut-ikut budaya yang ntah apa-apa ni. Tak kena tempat langsung. Seluar tu dah semmart dah kena design macam tu. Tapi disalahgunakan.

Ha, tengok pulak mamat gemuk gedabak kat atas ni. Resaon aku mungkin bukan niat dia nak melondeh-londehkan seluar dia tu. Agaknya la kot. Mungkin seluar tu hanya muat sampai sana jer kot atau pun dia terlalu debab tuk pakai seluar tu. Dah la tak pakai inner dalam haha... nampak sungai dalam tu. Tak malu betolla. Kalau tahu dah tak muat tu. Meh aku suggest, better ko pakai kain sarung atau kain palekat je. Nampak sopan sikit. kan.... ermmm.... Ni gambar yang aku celok dari google, nasib bukan bangsa kita. huhuhu

Tuuu dia! hangpa sume nampak dok? hahaha... sungguh tidak sesuai syiall.... dah la minah tu bertudung.. skalu tunduk! pap! terpampang jurang dalam depan mata. Mana taknya kes rogol sana sini tak terjadi. Ni hah, bab-bab gini la semua tu boleh berlaku. huhu Padahal silap sikit jer... Dia tak jaga bahagaian belakang tu..huhu

So, why not just wear like this guy? nampak sopan what.. semmart lagi.. Confirm gewe-gewe ramai yang melekat. hehe... So, kalau korang diberi pilihan tanpa paksaan, korang nak pilih pakai cara mana?

huuuu



nota: aku masih berpakai sopan. ;)

10 Responses so far.

  1. Nur says:

    betul2..kadang2 nampak style n sometime rase cam annoying gile mamat nih...unless la kalo besar tulis brand tuh dah tahu la niat nak tayang boxer mahal..kalo pompuan x yah cakapla esp to those yang pakai tudung tuh memang takleh nak kate apela...

  2. @Nur haha part mana yg kamu nampak style tu? haha aku tak suka weyh! tambah2 kalau mamat tu pakai macam tu, pastu baju plak pendek/sengkat.. sengaja nak tayang rerambut dia kat *%&*# tu...hahaha wuek! geli dowh...hahaha
    Pempuan bertudung pun aku kerap jmpa gak..susah nak kabo ke dia la hahaha diam sudah...

  3. Ayooo, geli weyh tengok dok tlondeh2 tuu..
    klaw bumper elok xpala jugak.. haha

  4. lurah punggung diorang cantik kot..haha..

  5. fa-in says:

    uii..
    xbole bla btul
    xsuke wehh dgn org spesis camni

  6. @ZWAN SABRI hahah bamper??? wow! istilah yg unik wakakaka

  7. @Rozuan Ismail cantik??? peliknya mata ko ni... mcm mn ko tgk ek??? hahha

  8. Anonymous says:

    haha...
    pakai seluar londeh skit takpe kot...
    takde lah sampai nk tunjuk lurah punggung tu...

  9. hahaha...kes rogol ni slalu salahkan lelaki..padahal pmpuan yg pkai seksi2...mana laki x geram..konon seksi tu nmpk cntik laa...btol x boy?

Leave a Reply